Det her jo rock-nostalgi, så det forslår - gad vide om nutiden kan leve op til fortiden eller blot er et ekko fra de gode gamle hippie-dage?

Det her jo rock-nostalgi, så det forslår - gad vide om nutiden kan leve op til fortiden eller blot er et ekko fra de gode gamle hippie-dage?

Rock-dinosaurer spiller i 2019 i bakkerne på Mols

Procol Harum er et band, som havde sin helt store storhedstid for 45-50 år siden, men englænderne med forsanger Gary Brooker i spidsen hænger fortsat i og kommer i 2019 til Fuglsøcentret

Af
Lars Norman Thomsen

Rock-kendere forbinder Procol Harum med 1960'erne og 1970'erne, mens nyere generationer uden tvivl på et tidspunkt har lyttet til ordene: "We skipped the light fandango/turned cartwheels 'cross the floor./I was feeling kinda seasick/but the crowd..."

Indledingsstrofen til 'A Whiter Shade of Pale' med orgeltoner og forsanger Gary Brookers karakteristiske røst i den lydmæssige forgrund. Nummeret udgav gruppen kort efter, at den var dannet i 1967, og det blev nærmest over natten et verdenshit, som fortsat råspilles verden over.

Lørdag 4. maj 2019 er det lykkedes Fuglsøcentret ved direktør og booker Peter Brinks at få den historiske gruppe til Mols.

Gary Brooker (født i 1945) er fortsat med, mens den øvrige besætning ikke var med i storhedstiden fra bandets dannelse i 1967 til opløsningen i 1977.

Først i 1991 vovede Gary Brooker nemlig at gendanne sit gamle orkester.

Makkerpar

Procol Harum blev dannet i Essex i 1967. Bandet var inspireret af klassisk musik og psykedelisk rock tilsat ofte dystre og filosofiske tekster. Symfonisk rock har været etiketten en eftertid har sat på musikken, men den indeholder også ret så kraftige soul-elementer og en bund, der har sine rødder i rhythm'n'blues.

Drivkraften og kraftcentret i bandet var i fordums dage samarbejdet mellem sanger, pianist og komponist Gary Brooker og tekstforfatter Keith Reid.

Bands som Pink Floyd, Grateful Dead og noget senere Electric Light Orchestra med forsanger og komponist Jeff Lynne står i tydelig musikalsk gæld til Procol Harum.

Ved koncerten på Mols bakkes Gary Brooker op af bassisten Matt Pegg, organisten Josh Phillips, trommeslageren Geoff Dunn og guitaristen Geoff Whitehorn.

Sidstnævnte har spillet med en lang liste af rock-notabiliteter som for eksempel Eric Clapton, Sir Paul McCartney, Bad Company, The Who, Kevin Ayers, Elkie Brooks, Manfred Mann og Billy Ocean..

Billetterne er udbudt til salg på Fuglsøcentrets hjemmeside.

Publiceret 29 August 2018 12:24