Kathrine Hejborg Kristensen (tv.) har i en alder af 27 år scoret et drømmejob ved Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Her ses hun sammen med sin kollega, forskningsinspektør Maja Barsøe. Foto: Vendsyssel Kunstmuseum

Kathrine Hejborg Kristensen (tv.) har i en alder af 27 år scoret et drømmejob ved Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Her ses hun sammen med sin kollega, forskningsinspektør Maja Barsøe. Foto: Vendsyssel Kunstmuseum

Drømmestilling til tidligere Nimtofte pige

Kathrine Hejborg Kristensen med en fortid i Nimtofte begyndte før sommerferien som museumsinspektør og formidlingsansvarlig ved Vendsyssel Kunstmuseum

Af
Lars Norman Thomsen

KULTUR Kathrine Hejborg Kristensen, 27, Ugelbølle, har en stor passion for kunst. For lidt over et år siden dimitterede hun som cand.mag. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

"Fuld af forventning så jeg frem mod at blive en del af arbejdsmarkedet og gøre brug af min uddannelse – velvidende at det måske ikke ville blive helt så nemt. Jeg havde jo valgt den humanistiske vej, som af visse politikere er lettere udskældt. Til trods for min naturvidenskabelige studentereksamen med linjefag i matematik, fysik og kemi. Simpelthen fordi jeg har en passion for netop kunst," fortæller hun.

Kathrine Hejborg Kristensens største drøm har hele vejen gennem studiet været, at hun en dag ville tiltræde som museumsinspektør på et kunstmuseum.

Derfor har hun også brugt studietiden aktivt på at gøre sig jobparat, som det hedder på moderne dansk.

"Jeg har tilbragt mindst lige så meget tid uden for universitetet som til forelæsninger i selve auditoriet. En periode var jeg tilmed bosiddende i Maastricht i forbindelse med et praktikforløb, som jeg arbejdede benhårdt for at få stablet på benene. Jeg udsendte i alt 67 ansøgninger til hele verden, ringede til museer i blandt andet Boston og Shanghai og fik til sidst tilbudt en praktikstilling som assisterende kurator for museumsdirektør Stijn Huijts ved det anerkendte Bonnefantenmuseum," fortæller hun.

Måske er det en af grundene til, at livsdrømmen om et inspektørjob allerede er gået i opfydelse.

Midt i Hjørring

1. juni i år blev Kathrine Hejborg Kristensen nemlig ansat som museumsinspektør og formidlingsansvarlig ved Vendsyssel Kunstmuseum. Museet ligger i den gamle Bechs Klædefabrik midt i Hjørring, der er omformet til et moderne kunstmuseum af arkitektfirmaet C.F. Møller. I museets samling finder man blandt andet værker af nordjyske kunstnere Svend Engelund, Johannes Hofmeister, Poul Winther og Poul Anker Bech samt en rig repræsentation af Niels Larsen Stevns.

Johannes Hofmeister fik i sin tid til opgave at male billedet af tidligere statsminister Jens Otto Krag, der hænger til minde om den forhenværende statsmand på Christiansborg.

Inden hun startede i Nordjylland, nådede hun at være ansat i flere tidsbegrænsede stillinger ved ARoS Aarhus Kunstmuseum, Aarhus Universitet samt som redaktionssekretær ved KUNSTEN.NU, der er Danmarks største kunstmagasin.

Fra Nimtofte

Kathrine Hejborg Kristensen er født og opvokset i Nimtofte. Har gået i folkeskole i Nimtofte til og med 6. klasse og efterfølgende på Kolind Centralskole til og med 9. klasse. Efter et efterskoleophold tog hun studentereksamen fra Grenaa Gymnasium og er nu bosat i Ugelbølle, hvorfra hun pendler til og fra Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring.

"Allerede lørdag 8. september 2018 åbner jeg min første udstilling på Vendsyssel Kunstmuseum. Jeg er udstillingsansvarlig for Alkymistens Laboratorium, der er støttet med 2 millioner kr. af Nordea-fonden og Statens Kunstfond, og som efterfølgende rejser videre til Skovgaard Museet i Viborg, Vejle Kunstmuseum samt J.F. Willumsens Museum i Frederikssund. Det er et stort, innovativt og ambitiøst projekt særligt rettet mod børn og unge, som jeg glæder mig til at præsentere for publikum," siger Kathrine Hejborg Kristensen.

Publiceret 30 August 2018 05:30