Formand for Syddjurs Teaterforening Liselotte Schlægelberger (tv.) og kasserer Kirsten Frederiksen har stor forventninger til denne sæsons teaterforestillinger. Foto: Lars Norman Thomsen

Formand for Syddjurs Teaterforening Liselotte Schlægelberger (tv.) og kasserer Kirsten Frederiksen har stor forventninger til denne sæsons teaterforestillinger. Foto: Lars Norman Thomsen

Teatersæsonen starter med en eventyrklassiker

Hæderkronede Syddjurs Teaterforening sørger fortsat for at skaffe professionelle teaterforestillinger til Syddjurs

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Millioner af mennesker verden over kender og elsker det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. På turen møder han bl.a. den herskersyge konge, forretningsmanden, der er begærlig, og drankeren, der drikker for at glemme, at han er flov over at drikke. Han møder også en talende blomst og en ræv, der gerne vil være tam, og som lærer ham, at det kun er med hjertet, man kan se klart.

Denne, en af verdenslitteraturens mest elskelige historier, 'Den Lille Prins', forfattet af Antoine de Saint-Exupéry, der var pilot under 2. Verdenskrig, hvor hans fly forsvandt over Middelhavet under en mission i 31. juli 1944, er omsat til teater af mange.

Fredag 12. oktober spiller forestillingen på Kulturhotellet i Rønde i regi af Syddjurs Teaterforening. Det er Teater Next, der har lavet sin version af denne evergreen i litteraturen med Christian Bergman som instruktør og dramatiker.

Forestillingen spiller to gange klokken 16 og klokken 19. Billetter kan købes på Syddjurs Teaterforenings hjemmeside, www.syddjursteaterforening.dk.

125 medlemmer

Liselotte Schlægelberger, Ugelbølle, formand for Syddjurs Teaterforening, der drives af frivillige med interesse for teater, fortæller, at den hæderkronede teaterforening kan mønstre 125 medlemmer.

"Vi arrangerer 6-7 årlige forestillinger og har gjort det i mange år," siger Liselotte Schlægelberger.

"Vores udfordring er spillested, fordi der både på Kulturhotellet i Rønde og Fuglsøcentret er nogle begrænsninger for, hvad vi kan præsentere af teaterforestillinger."

Derfor er det stort ønske hos den kommunalt støttede Syddjurs Teaterforening, der ofte forkert sammenblandes med Syddjurs Egnsteater at få sit eget spillested, men det er fortsat en vision, der sikkert lrækker et stykke ud i fremtiden.

Haabet

Sidste år var det 100 året for Danmarks salg af De Vestindiske Øer til USA og der blev igen opmærksomhed omkring Danmarks behandling af slaver på øerne. Nu giver en teaterforestilling indblik i historien på øerne og slaveskibet Haabet. Teaterforestillingen har Syddjurs Teaterforening formået at få til Fuglsøcentret 1. november. Den bygger på forfatteren Mich Vraas romantrilogi om en tid, hvor slavehandel skabte velstand i Danmark. Den første bog i trilogien er historien om slavefregatten Haabet omkring år 1800.

Haabet bliver opført af det sønderjyske egnsteater Møllen fra Haderslev.

Teatret Møllens udgave er baseret på hovedpersonernes korrespondancer, dagbogsoptegnelser og logbøger, der tilsammen er med til at skabe en tankevækkende, spændende og ikke mindst barsk fortælling om dengang, hvor Danmark handlede med slaver og brugte dem til sukkerproduktion på De Vestindiske Øer.

Publiceret 05 October 2018 06:30