Valgholdet arbejder på to strenge i forhold til at indsamle midler til det nye samlingssted i Knebel. Det ene er koncerten med Mirja Klippel og det andet er tilknyttet skolernes motionsdag på fredag. Foto: Kasper Nissen

Valgholdet arbejder på to strenge i forhold til at indsamle midler til det nye samlingssted i Knebel. Det ene er koncerten med Mirja Klippel og det andet er tilknyttet skolernes motionsdag på fredag. Foto: Kasper Nissen

Elever fra Molsskolen arrangerer koncert

Eleverne står selv for koncerten med den finske sangerinde Mirja Kippel

MOLS På Molsskolen er der flere elever, der har valgt faget 'Mols i Udvikling, og netop de elever spiller en central rolle, når der er koncert i Molsskolens festsal 25. oktober kl. 19.30.

Således har elever og lærer fået fået Kulturskolen, Ungdomsskolen og Syddjurs Biblioteker til at samarbejde om at gennemføre koncerten.

Det er firmaet Swann Pro Motion, der hører til i Bogens for foden af Mols Bjerge, der er ophav til koncerten. For halvandet år siden flyttede Barnaby Swann til Mols fra København med sin familie. Firmaet Swann Pro Motion er et enmandsfirma, og Barnaby Swann er i øjeblikket engageret af sangerinden Mirja Klippel til at lave PR i forbindelse med udgivelsen af nyt album (20. oktober. red).

Barnaby Swann havde hørt om valgfaget 'Mols i Udvikling”' på Molsskolen, og han tog kontakt til underviser og lærer, Kasper Nissen, for at høre, om ikke det kunne være interessant at få elever til at tilrettelægge og gennemføre en koncert med en sangerinde, der er på vej til at danne sig en karriere.

På baggrund af den henvendelse begyndte eleverne at tage kontakt til kommunale institutioner, som kunne have interesse i at få unge til at tilrettelægge koncert for unge. De henvendte sig til ledelsen af henholdsvis Molsskolen, Syddjurs Ungdomskole, Syddjurs Biblioteker og Kulturskolen Syddjurs. "Alle fire sagde ja til at bidrage, og de har alle andel i, at koncerten kan gennemføres,” fortæller Kasper Nissen.

Om koncerten

Koncerten med Mirja Klippel og Alex Jønsson er en del af duoens turné i forbindelse med udgivelsen af albummet 'River of Silver'. Der er fri entré, og publikum betaler en slags 'kollekt', når koncerten er overstået. Overskuddet går ubeskåret til Knudepunktet.

“Jeg håber, at der vil være opbakning fra unge i alle aldre fra Syddjurs kommune - og særligt fra Mols - til denne koncert,” siger lærer Kasper Nissen, der påpeger, at musikken er velegnet til et publikum i alle aldre.

-vik

Publiceret 10 October 2018 11:00