Sammen med Signe Nørgaard Fischer og Tom Lindby er Thomas Lennert aktuel med Engle.dk. Nutidsmusik i kirkerummet, som taler direkte til målgruppen, som i første række er konfirmander og deres forældre: U2, Leonard Cohen, Coldplay og Rasmus Seebach. Lyduniverset kommer fra de tre sangere, som også spiller trommer, bas, guitar, kirkeorgel, keyboards og fra programming

Sammen med Signe Nørgaard Fischer og Tom Lindby er Thomas Lennert aktuel med Engle.dk. Nutidsmusik i kirkerummet, som taler direkte til målgruppen, som i første række er konfirmander og deres forældre: U2, Leonard Cohen, Coldplay og Rasmus Seebach. Lyduniverset kommer fra de tre sangere, som også spiller trommer, bas, guitar, kirkeorgel, keyboards og fra programming

Organisten er også til sofapop og gode melodunter

Humørsprederen Thomas Lennert, flittig sangskriver og komponist, kan i år fejre ti års jubilæum som organist og korleder ved Hornslet Kirke

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Thomas Lennert, 51, er en mand med masser af musikalske talenter, og organisten og korlederen ved Hornslet Kirke elsker at eksperimentere og lege inden for mange forskellige genrer - fra pop til klassisk musik.

Engang spillede han i København ved et DJBFA-arrangement. DJBFA er landets største komponistforening for professionelle komponister og sangskrivere inden for jazz, folk, pop, rock og elektronisk musik.

"Jeg husker, at jeg spillede nogle af mine kompositioner med egne tekster i den genre, som jeg kalder sofapop. Efter min optræden kom selveste Franz Beckerlee (tidligere guitarist i legendariske Gasolin, red.) hen til mig og sagde med et smil: "Jeg kender kun en, der kan skrive ligeså gode tekster.". Og så gik han."

"Sagde han godt nok det, funderede jeg, og mente han mon, at den anden var Kim Larsen."

Thomas Lennert, født og opvokset i Randers men nu med bopæl og familieliv i Hinnerup, kan ikke lade være med at smile, mens han fortæller historien henslængt i den røde sofa på sit kontor i Sognegården hundrede skridt fra Hornslet Kirke, hvor organisten Thomas Lennert folder musikken ud ved gudstjenester og de store højtidsstunder i et menneskeliv: dåb, konfirmation, bryllup og begravelse.

Jubilæum

Thomas Lennert har været ansat i 10 år ved Hornslet Kirke. Formelt er jubilæumsdatoen 15. oktober. I den anledning modtog Lokalavisen forleden en venlig mail fra medlemmerne af kirkens voksenkor med en hyldest til organisten og korlederen, der hver torsdag plejer sin kor: Spirekor, børne- og ungdomskor samt voksenkoret. Først klokken lidt over 22 kører han hjem til Hinnerup.

"Thomas har haft stor indflydelse på den glæde ved musik, som tydeligt mærkes i kirken. Han er desuden også en flittig sangskriver og komponist, og det er vi mange, som har stor glæde af, da meget at det, vi synger i koret er skrevet af Thomas. Han kommer vidt omkring med både musik og tekst til de almindelige gudstjenester, Puls-gudstjenester, vores forårskoncert og ikke mindst den årlige Festival Gospel. Vores korprøver er altid hyggelige, travle og fuld af gode grin, for Thomas er god til, at få alle, både børn og voksne til at føle sig godt tilpas. Så, - vi nupper lige 10 år mere."

Sådan lyder det rosende fra voksenkoret til jubilaren. En meget god beskrivelse af den mangesidige Thomas Lennert, der tidligt slog sig på musikken og i perioden 1992-1996 tog Almen Musiklærereksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium med rytmisk sang som speciale, som han i 2004 supplerede med en præliminær organist-eksamen fra Vestervig Kirkemusikskole.

"Undervejs fulgte et virvar af forskellige kludetæppejobs, som der er så mange af i vores fag. Det kørte jeg sur i på et tidspunkt, så derfor bekom jobbet som organist og korleder ved Hornslet Kirke meget særdeles vel, da det blev mit i 2008," siger Thomas Lennert.

Her har han fået så meget fang, så voksenkorets profeti om ti år mere, er ham ikke fremmed. "På ingen måde".

"Jeg trives med jobbet, og selvfølgelig er der både gode og lidt mindre sjove ting ved jobbet, men sådan er det sikkert ved alle jobs, så for min skyld bliver jeg gerne i Hornslet i resten af mit arbejdsliv," fastslår den muntre mand, der nyder samarbejdet med sognepræsterne Lene Hauge og Carsten Tranberg-Krab og de øvrige medarbejdere ved kirken. Sidstnævnte har afdøde Leonard Cohen som spindoktor og er selv musiker.

"Vi spiller nogle gange sammen i kirken. Carsten spiller en udmærket guitar, Lenes stemme er ret unik, og så falder jeg ind på klaver," fortæller Thomas Lennert, der også nyder de månedlige PULS-gudstjenester i kirken søndag eftermiddag, hvor musikken spilles af Thomas Lennert og et par musikalske venner, bl.a. hans mangeårige bekendte og samarbejdspartner, Tom Lindby, tidligere trommeslager i Natural Born Hippies, og hele arrangementet rækker ud til nutiden i ord og handlinger uden at forfladige tingene.

Publiceret 10 October 2018 19:00

SENESTE TV