Vidunderlige fortællinger en søndag eftermiddag

’Kristuslegender’ af Selma Lagerlöf er en række noveller, der handler om temaer som ydmyghed, medlidenhed, kærlighed, godhed og glæde – hør sognepræst Ane Ørgaard Bramstoft genfortælle de små eventyr søndag eftermiddag efter gudstjenesten i Knebel Kirke

Af
Lars Norman Thomsen

Mange voksne kender og glæder sig over Selma Lagerlöfs (1858-1940) Kristuslegender, men de er egentlig skrevet for børn og udkom første gang i 1904.

’Kristuslegender’ er 11 noveller om almenmenneskelige temaer som ydmyghed, medlidenhed, kærlighed, godhed, skønhed og glæde.

Legenderne, der tager afsæt i de bibelske fortællinger om Jesu liv og lære, genskaber fortællingens kraft ved at integrere det eventyrlige med det magiske.

Inspirationen til Selma Lagerlöfs digtning strømmer primært fra hendes nærmiljø: Värmlands natur og folk og den nære familie på slægtsgården Mårbacka.

Søndag eftermiddag klokken 14 gæsteprædiker sognepræst Ane Ørgaard Bramstoft i Knebel Kirke og efter umiddelbart gudstjenesten genfortæller hun Selma Lagerlöfs ’Kristuslegender’ under eftermiddagskaffen på Restaurant Mols Bjerge.

Fakta

Om Selma Lagerlöf

Selma Lagerlöf blev født i 1858 i Mårbacka, Sverige

Hendes første bog Gösta Berlings Saga blev udgivet i 1892

Hun skrev Niels Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige på opfordring fra det svenske skolesystem, der brugte den som læsebog

Selma Lagerlöf modtog Nobels Litteraturpris i 1909 som den første kvinde

Publiceret 25 October 2018 17:30