Igen i år fyldes skoler, kulturhuse og mange andre steder i Syddjurs Kommune med musikalske oplevelser, når der er Spil Dansk-uge. Pressefoto

Igen i år fyldes skoler, kulturhuse og mange andre steder i Syddjurs Kommune med musikalske oplevelser, når der er Spil Dansk-uge. Pressefoto

Syddjurs klar med en uge fuld af dansk musik

Spil Dansk-ugen i uge 44 byder på en hel stribe arrangementer

kultur Syddjurs er Spil Dansk-kommune igen i år og er klar til en uge 44 fyldt med dansk musik for alle aldersgrupper og indenfor enhver musikalsk genre - fra pop og jazz til børnehavemusik og familiekoncert.

Som officiel Spil Dansk-kommune får Syddjurs glæde af en række musikarrangementer og oplevelser, der sætter fokus på ugens musikalske tema. Men Spil Dansk-projektet opfordrer også til, at lokale arrangører og musikentreprenører byder ind i et bredt lokalt Spil Dansk-program.

Fællessang i Kolind+

En række af kommunens aktører har arrangeret Spil Dansk-koncerter. For eksempel inviterer Musik i Rønde (MiR) til en cabaret om Benny Andersen, i Nimtofte Kulturhus er der koncert med Ann-Mette Elten, og i Kulturhuset i Ebeltoft er der release-koncert med jazzduoen Bjørnskov & Kwella.

Derudover vil man kunne deltage i fællessang i Kolind+, hvor der synges et udvalg af årets 18 Spil Dansk-sange, som er nøje udvalgt og indspillet til inspiration for enhver.

Også de små får glæde af Spil Dansk, når alle daginstitutioner og dagplejere inviteres til musik og sjov i Hornslet og Ebeltoft, mens man i Rønde får en sangkonsulent ud for at give pædagogerne i en børnehave musikalske tricks til hverdagen.

"I Syddjurs Kommune glæder vi os over at kunne præsentere et bredt udsnit af Spil Dansk-arrangementer, hvor der er noget for enhver smag. Spil Dansk-ugen giver alle på tværs af byer, genrer og aldre mulighed for at mødes omkring den danske musik, som jo er vores fælles kultur," siger formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur Riber Hog Anthonsen i en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune.

Politik lavet til rap

Det er dog ikke kun koncerter, der er plads til i Spil Dansk-ugen - der bliver også sat ord på musikken.. Mørke Skole skal bl.a. have en sangskriverworkshop, de unge i Demo-rådet og Værelze 313 skal diskutere politik og omskrive det til en rap, mens biblioteket står i spidsen for et musikforedrag om H.C. Andersen og operadivaen Jenny Lind.

Man kan finde en oversigt over alle Spil Dansk-arrangementerne i Syddjurs Kommune på www.spildansk.dk og OplevSyddjurs' Facebook.

jesl

Publiceret 26 October 2018 11:08