Ryomgård: Tilgroet bypark får renæssance

PUK-udvalget har bevilget 130.000 kroner fra Udviklingspuljen til reetablering af Ryomgård Bypark

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD I 2005 etablerede Midtdjurs Kommune på initiativ af daværende udvalgsformand for Miljø og Teknik, Leif Kristoffersen (S), et mindre grønt område på hjørnet af Industrivej og Thorsagervej.

Ryomgård Erhvervsforening var tovholder, Pindstrup Mosebrug (grundejer) stillede arealet gratis til rådighed, og Midtdjurs Kommune stod for anlæg og vedligeholdelse.

Kun en kort overgang har området taget sig pænt ud. Nu ligner det mest noget, som katten har slæbt med ind eller et hippieparadis fra 1968. Det har en arbejdsgruppe under Ryomgård Distriktsråd imidlertid tænkt sig at lave om på.

Gruppen har lavet et projekt, hvor alle aldersklasser vil føle sig tilgodeset:

En mindre legeplads og bålplads, et område med flerårige spiselige planter, borde/bænkesæt, et område i parken overdækkes, cirka 8 x 12 m, der i sommerperioden tænkes anvendt som et mindre salgssted for lokalt producerede varer, blomsterbede, buske og træer, Turistforeningens Info-skilt forsynet med QR-koder om lokalområdet, plakatsøjle til opslag om arrangementer.

Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur har bevilget 130.000 kroner fra Udviklingspuljen til forskønnelsen..

Pindstrup Mosebrug, der ejer arealet, er positive, og det samme er kommunen i forhold til "dialog med Distriktsrådet om vedligeholdelse".

Publiceret 14 December 2018 11:13