Palle Hyldgård Poulsens debutroman 'Kastaniens DNA' er en såkaldt retssalskrimi, som i USA er en populær genre. Pressefoto

Palle Hyldgård Poulsens debutroman 'Kastaniens DNA' er en såkaldt retssalskrimi, som i USA er en populær genre. Pressefoto

Hornsletdreng debuterer med tough retssalskrimi

Journalist Palle Hyldgård Poulsen ude med 'Kastaniens DNA'

bøger I USA er retssalskrimien yderst populær, hvor Erle Stanley Gardner, John Grisham og Michael Connelly er blandt de mest kendte navne i genren 'legal thriller'.

Nu kan man også få en dosis dansk retssalskrimi med 'Kastaniens DNA', der udkom 28. november som romandebut for TV2-journalisten Palle Hyldgård Poulsen.

Vægter i Ebeltoft

Han er født i Aarhus og opvokset i Hornslet, og en mindre del af handlingen i 'Kastaniens DNA' foregår da også i Ebeltoft, som forfatteren har et godt kendskab til:

"Det har ingen sammenhæng med bogen, men min far var fra Ebeltoft, og både han, jeg og min bror har været vægtere i Ebeltoft. Jeg var det tilbage i sommeren 1998," fortæller Palle Hyldgård Poulsen i en pressemeddelelse.

I bogen er ni unge mænd og kvinder fundet dræbt med munden opskåret som et stort klovneagtigt smil. Den danske presse har derfor kaldt sagen for 'Klovnemordene'.

Et tiende offer får munden skåret op, men overlever mirakuløst. Den franskfødte milliardær, Pierre Astola, bliver udpeget som gerningsmanden, og hans DNA er på gerningsstedet.

Mysteriet om 'Klovnemordene' virker opklaret. Kun én ting står i vejen. I retten skal Pierre Astola forsvares af den hårdkogte topadvokat William Kastanien.

"'Kastaniens DNA' er først og fremmest en makaber mordgåde. Bogen er en klassisk who-done-it med retssalen som en ramme. Normalt slutter en krimi med at morderen bliver fanget, i 'Kastaniens DNA' begynder det med en anholdelse.

Lukket retssystem

"Retssalskrimien har ikke været dyrket i Danmark. Det skyldes måske, at retssystemet herhjemme virker tillukket. Men jeg har altid syntes, at området var spændende. Både i virkeligheden og i fiktionens univers," fortsætter han.

Palle Hyldgård Poulsen har siden 2003 arbejdet på TV2.

jesl

Publiceret 15 December 2018 21:30