Højskolesang og USA indtager Folkeuniversitet

Forårets program for Folkeuniversitet er klar med sang og USA

Fritid Forårets program fra Syddjurs Folkeuniversitet ligger nu klar til at blive indtaget. Det byder på et righoldigt tilbud om alverdens ny viden. Fra syv musikalske fortællinger, litteratur og filosofi, historie, biologi og natur til kunst og Senior-akademi om USA.

I år kan der blandt andet bydes på fællessang med højskolesangbogen, og man kan høre om tendenser og gode historier fra udvalget bag sangbogen.

"Man kan også begive sig på en imaginær rejse til det vestlige USA i Senior-akademiets syv forelæsninger. Her vil deltagerne blive ført gennem USAs historie fra Columbus over den amerikanske uafhængighedserklæring i 1776, den danske udvandring ultimo 1800-tallet til New Yorks kunstmuseer og forfatteren John Steinbeck. Eller hvorfor ikke begive sig på en sejltur op ad Rio Grande med rejsejournalisten Henrik Lange. Senior-akademiet afsluttes med et foredrag om Glasmuseet Ebeltofts kommende udstilling med den amerikanske glas-skulptør John Moran. Akademiet foregår over årets første fire måneder på Glasmuseet Ebeltoft," skriver Syddjurs Folkeuniversitet.

Fra Dante til Tal R

Emner om litteraturen beskæftiger sig dels med Dante og hans værk "Den guddommelige komedie", som mange har kendskab til, men færre har læst. Dels skal vi høre om de forfattere, der ifølge fire foredragsholdere burde have haft Nobelprisen i litteratur. Hvem det er, kan man læse i programmet, skriver Folkeuniversitet.

Kunsten beskæftiger sig med de moderne og højaktuelle som Tal R, Christian Lemmerz, Rose Eken og Katrine Ærtebjerg. Desuden er englænderen William Morris aktuel, idet Nivaagaards Malerisamling viser en udstilling med hans værker fra februar til juni i år.

Også i år er Syddjurs Folkeuniversitet med, når der sendes direkte fra Aarhus Universitets forelæsninger i naturvidenskab. Det kan følges på Rønde Gymnasium og i Ugelbølle Forsamlingshus.

Hele forårets program ligger nu klar på bibliotekerne og andre udvalgte steder, eller det kan læses på hjemmesiden www.syddjurs-folkeuniversitet.dk.

Publiceret 12 January 2019 19:49