Sognepræst Carsten Tranberg-Krab (billedet), Hornslet, og kollega Torben Jensen giver mænd mulighed for at tale om sorgens følelser. Foto: Lars Norman Thomsen

Sognepræst Carsten Tranberg-Krab (billedet), Hornslet, og kollega Torben Jensen giver mænd mulighed for at tale om sorgens følelser. Foto: Lars Norman Thomsen

Mandesnak på Mols giver mod på livet

To mandlige sognepræster og en repræsentant fra Syddjurs Kommune giver mænd, der har mistet deres kone eller kæreste, for at samles under lidt utraditionelle former

Af
Morten Bay-Mortensen

Den idylliske gård Nedre Strandkær i Mols Bjerge, også kendt som Molslaboratoriet, danner rammen om gode samtaler i en sorggruppe, der starter i april, og som er udelukkende er målrettet mænd, der har været ud for tabet af en af deres kære, f. eks. en ægtefælle, kæreste, en nær ven eller forældre.

Stedet er valgt af planlæggerne, koordinator Mette Hedelund fra Syddjurs Kommune i samarbejde med sognepræsterne Torben Jensen, Ryomgård og Carsten Tranberg-Krab, fordi det er velegnet mænd, der måske ikke er til sidde i rundkreds og krænge deres inderste ud overfor andre.

Mette Hedelund: ”På Molslaboratoriet er der plads og højt til himlen. Der er mulighed for at komme ud i naturen, få en snak, mens vi går en tur. Deltagerne kan også bare lytte og være med omkring bålet, måske med en pølse på risten og en øl eller sodavand ved hånden. Vi lægger vægt på, at her kan mænd komme lige som de er, og der er ingen krav hverken til påklædning eller til eller noget som helst andet. Der er tale om et rummeligt og uforpligtende mandefællesskab, hvor de kan opleve et frirum til at tale om deres tab, og det der er vigtigt lige nu i deres liv”.

En mandlig deltager i en sorggruppe, som kørte i efteråret 2018, opfordrer alle mænd, som i står i tabet af en af deres nærmeste, til at være med. Selv fik han god støtte, da han efter sin ægtefælles pludselige død, blev meget alene med sin sorg.

”Min sorg var svær for andre at tale om, men da jeg kom sammen med andre i samme situation, åbnede det for samtalen om alt det tunge. Det gav mig et afgørende skub fremad”.

Der er stadig ledige pladser i gruppen, som bliver på omkring 8 personer, og tilmelding foretages til Mette Hedelund.

Info

    Sorggruppe for mænd

    Tidspunkt: Tirsdag 23 april kl. 15-17. I alt 8 tirsdage, med slut 11. juni

    Sted: "Molslaboratoriet", Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft.

    Tilmelding: Mette Hedelund, Syddjurs Kommune: 2349 7098 / mehed@syddjurs.dk

Publiceret 20 March 2019 07:30