Ulla Morre Bidstrup

Ulla Morre Bidstrup

Forhenværende præst vender tilbage til Djursland

Ulla Morre Bidstrup tilbage på gengroede stier for en kort stund

Af
Morten Bay Mortensen

Det bliver et gensyn med en kendt og afholdt tidligere sognepræst, når Ulla Morre Bidstrup indtager talerstolen i Thorsager Præstegårdslade med et aktuelt billede af folkekirken lige nu. Ulla Morre Bidstrup var i en årrække sognepræst på Djursland, fra 1993 i Ålsø, Hoed, Vejlby og Homå og fra 2000 og seks år frem i Thorsager og Bregnet.

Med bl.a. en ph.d-afhandling i baggagen om de kirkelige handlinger som kirkens afgørende kontaktpunkt til befolkningen, fortsatte hun som lektor på præsteuddannelsen på Pastoralseminaret. Ulla Morre Bidstrup er i dag uddannelses- og afdelingsleder på Folkekirkens uddannelses- og videnscenter.

I Thorsager tager Ulla Morre Bidstrup med sit foredrag temperaturen på folkekirken lige nu, og rejser spørgsmålet, om befolkningen oplever kirken som deres kirke. Det kan der være mange meninger om. Sagen er jo, at den danske folkekirkemodel og folkekirketradition altid er til debat og skaber røre omkring sig.

Ulla Morre Bidstrup: ”Der er nemlig rigtigt mange om at bestemme og om at bruge folkekirken – og om at holde af den. Men hvad gør i grunden folkekirken til folkekirke? Er det andelen af danskere, der er medlemmer? Er det kirkens evne til at være relevant som en del af folks og folkets liv? Eller er det afgørende, hvem der har ansvaret for kirken?”

Det er bl.a. disse spørgsmål, Ulla Morre Bidstrup tager op når hun peger på aktuelle strømninger og eksempler på folkekirken i dag.

Info:

    Foredrag med Ulla Morre Bidstrup: ”Folkekirken som folkets kirke”.

    Tid og sted: Torsdag 28. marts kl. 19.30 i Thorsager Præstegårdslade.

    Pris: 20 kr. for kaffe, thé og kage.

Publiceret 25 March 2019 05:30