Simon Aaen står blandt andet bag dette dåbsfad i Ilskov Kirke. 22. april fortæller han om sit arbejde med kirkekunsten. Pressefoto

Simon Aaen står blandt andet bag dette dåbsfad i Ilskov Kirke. 22. april fortæller han om sit arbejde med kirkekunsten. Pressefoto

Vandring med tro og kunst ved Fuglsøcentret

Pilgrimspræst og billedkunstner bag arrangement 22. april

KUNST Pilgrimspræst Elisabeth Lidell og kirke- og billedkunstner Simon Aaen byder 22. april kl. 10.30-16.30 på arrangementet ' 'På vandring med kunsten' på og omkring Fuglsøcenteret ved Knebel.

Simon Aaen indleder med et kunstforedrag om ’Troen og Naturen’, hvor han vil fortælle om sit arbejde med kirkekunsten og således tuner deltagerne ind på tanken om det hellige, troens mysterium.

Herefter får deltagerne hans værk 'Døren' som postkort, og med det i hånden vandrer man ud i naturen.

Evangeliske input

Undervejs giver pilgrimspræst Elisabeth Lidell evangeliske input over påskens budskab. Påsken er den største kristne højtid og en grundfortælling i vores kultur. Den handler om livets store spørgsmål og om nære menneskelige erfaringer, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Gruppen går skiftevis i stilhed og i samtale. Turen er på cirka otte kilometer. Medbring madpakke og drikkelse, lyder anbefalingen.

Kl. 15 er man tilbage ved Fuglsøcenteret, hvor der er mulighed for at købe kaffe og kage.

Derefter kan gruppen fortælle kunstneren om deres refleksioner over værket.

Endelig kan hele påskeudstillingen ses. Alle er velkomne. Medbring penge til entre samt evt. kaffe.

Har udsmykket fire kirker

Simon Aaens arbejdsområde som billedkunstner er 'Troen og Naturen'.

Han har udsmykket fire kirker og 16 sognegårde, og er en af landets yngste kirkekunstnere.

Maleteknikken med de mange lag maling, giver værkerne en opleves af at være i konstant bevægelse og samtidig indbydes til ro og fordybelse. I de religiøse motiver er der plads til både tro og tvivl, men altid med en sikker forankring i den teologiske og kunsthistoriske tradition, fremgår det af pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 17 April 2019 06:00

SENESTE TV