Den lokale forfatter Eva Egeskjold, som er med på turen 27. april, bruger også Mols Bjerge som inspiration i sine bøger. Pressefoto

Den lokale forfatter Eva Egeskjold, som er med på turen 27. april, bruger også Mols Bjerge som inspiration i sine bøger. Pressefoto

Vandretur med fantasifulde fortællinger

Museum og bibliotek sammen om turen i Mols Bjerge 27. april

MOLS Museum Østjylland og Syddjurs Bibliotek inviterer på en vandretur ud over det sædvanlige i Nationalpark Mols Bjerge lørdag 27. april .

Her vil en forfatter, en biolog, en arkæolog og en historiker fortælle undervejs og give en anderledes og tværfaglig oplevelse af området.

Museum Østjylland og Syddjurs Bibliotek er i gang med at opbygge det tværfaglige samarbejde, som de to institutioner vil smelte sammen i, når de rykker ind de fælles lokaler i Maltfabrikken sammen med Ebeltoft Byhistoriske Arkiv.

De to institutioner har da allerede holdt en række arrangementer sammen. Det gælder blandt andet 'Vandretur med fortællinger', som de to institutioner for første gang inviterede til i august 2017.

"Når vi formidler tværfagligt, giver vi publikum nye perspektiver på det, de interesserer sig for, og åbner forhåbentligt samtidig deres øjne for andre fagområder," fortæller Lisbeth Larsen i en pressemeddelelse fra Syddjurs Bibliotek.

Den første fælles vandretur var tilrettelagt ud fra steder i Mols Bjerge, som har betydet noget for forfatteren Josefine Klougarts forfatterskab. Denne gang er det en anden lokal forfatter, nemlig Eva Egeskjold, som har valgt ruten.

Eva Egeskjold fortæller

Eva Egeskjold bruger også Mols Bjerge som inspiration i sine bøger, hvilket det især kommer til udtryk i hendes fantasifulde fortællinger i serien 'Næslandet', som hun fortæller om undervejs på vandreturen.

Udover Eva Egeskjold vil biologen Anita Søholm, historikeren Tina Bjerregaard og arkæologen Trine Fristed Jensen være med på vandreturen.

De vil med hver deres faglige vinkel fortælle om, hvad deltagerne ser undervejs på turen i landskabet, som er så rigt på både fantastisk natur og spændende historiske steder.

Billetter til turen kan købes på Syddjurs Biblioteks hjemmeside til og med 24. april og koster 200 kr. inklusiv frokostmadpakke.

Turen begynder kl. 10 fra Besøgscenter Øvre Strandkær, Strandkærvej 7, Femmøller, og det forventes, at man er tilbage igen omkring kl. 14.

jesl

Publiceret 18 April 2019 18:30

SENESTE TV