Hvordan bærer folkekirken sig konkret ad med at være for folket? Ulla Morre Bidstrup giver sit bud ved KulturCafé-arrangement i Ebeltoft Sognegård. Arkivfoto
Hvordan bærer folkekirken sig konkret ad med at være for folket? Ulla Morre Bidstrup giver sit bud ved KulturCafé-arrangement i Ebeltoft Sognegård. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KulturCafé: Hvad er det folkelige ved folkekirken?

Tidligere sognepræst i Thorsager-Bregnet, Ulla Morre Bidstrup, giver sit bud ved KulturCafé i Ebeltoft Sognegård

Ulla Morre Bidstrup, tidligere sognepræst i henholdsvis Ålsø-Hoed-Vejlby-Homå og i Thorsager-Bregnet og for nuværende uddannelsesleder ved FUV (Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter) og afdelingsleder i FUV København, har altid været meget optaget, hvordan folkekirken bærer sig konkret ad med at være for folket.

Hvad betyder 'folke' i folkekirken? Der findes så mange ord og begreber, der indledes med 'folke'? Men hvad betyder det, også for folkekirken? Både i fortid, nutid og fremtid.

Kirkelige handlinger (kausalierne) som dåb, konfirmation, bryllup og begravelse er stadig nogle af de allervigtigste kontaktpunkter mellem folk og kirke, og denne kontakt skal folkekirken tage alvorligt og blive bedre til at udnytte, mener Ulla Morre Bidstrup. Det handler hendes ph.d.-afhandling om. Den forsvarede hun med glans i december 2011.

Den har titlen: “Fordi der skal prædikes på lørdag: Kausalierne som orienteringsritualer belyst med udgangspunkt i nyere tysk kausalteori.”

“Præster skal være bedre til at tale til hele folket,” udtalte Ulla Morre Bidstrup til Kristeligt Dagblad i forbindelse med forsvaret af sin ph.d.-afhandling med tilføjelsen: “De skal ikke uddannes på en pølsefabrik.”

Hør hende uddybe, hvad der er det folkelige ved folkekirken ved et KulturCafé-arrangement i Ebeltoft Sognegård torsdag 26. oktober klokken 19.30. Det koster den beskedne sum a' 30 kroner at være med på en lytter.

Publiceret: 21. Oktober 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt