Kommunalvalg 2017
Lars Østergaard, nuværende udvalgsformand for Børne- og Ungdomsudvalget. Foto: Lars Norman Thomsen
Lars Østergaard, nuværende udvalgsformand for Børne- og Ungdomsudvalget. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Handlingslammelse i BUU skjules bag endnu flere analyser

Af Lars Østergaard (V), Norddjurs Kommunalbestyrelse, formand for Børne- og UngdomsUdvalget (BUU):

"Jeg vil gerne takke for de 1079 underskrifter imod lukning af specialklasser på de små skoler, som jeg modtog inden BUU (Børne- og UngdomsUdvalget) mødet  24. maj af elever fra Mølleskolen.

I forbindelse med budget 2016 besluttede et flertal uden om Venstre, at der i 2017 skal spares 3 mio. kr. på specialundervisningen – stigende til en besparelse på 5 millioner kroner om året.

Det fremgår af punkt 1 i BUU referatet, hvad der blev besluttet omkring besparelser og den fremtidige tilrettelæggelse af specialundervisningen, citat:

”Et flertal bestående af Tom Bytoft, Niels Basballe og Steen Therkel Jensen indstiller, at der

inden stillingtagen til forslaget foretages en yderlig belysning af sagen, og at der i den forbindelse nedsættes en arbejdsgruppe eller lignende med deltagelse af de forskellige interessenter på special-undervisningsområdet.

Lars Østergaard bemærker i forhold til forslagets hovedelementer, at:

En udvidelse af specialvejlederordningen:

Det er ok, hvis der ikke skal bruges ekstra omkostninger til specialvejledere i forvaltningen.

Oprettelse af mindre specialgrupper på de enkelte skoler efter behov:

Det er ok, men der skal følge økonomi med.

Antallet af pladser i specialklasserækker reduceres gradvis over en 4 årig periode – med start i skoleåret 2018/2019 – med 35 pladser og Djurslandsskolen med 8 pladser:

Lars Østergaard tror ikke på en løsning med et fast antal pladser. Er der behov for specialundervisning for en elev, kan vi ikke fjerne dette behov gennem en begrænsning.

Budgetstyring og budgetmidler til specialklasserækker og Djurslandsskolen samt til elever på interne skoler og opholdssteder centraliseres:

Ok, idet det vil gøre det nemmere for den enkelte skole at styre sit budget.

De nuværende fire specialklasseenheder samles som en konsekvens af færre specialklasseelever på to specialskoleenheder, der placeres på Kattegatskolen i Grenaa og på Auning skole:

Nej til udbygningen på 6 mio. kroner (tre nye lokaler i Auning).”

Den analyse, der var i udvalgets bilagsmateriale, kunne have været mere gennemarbejdet. Jeg mener dog, at BUU på det foreliggende grundlag var i stand til at tage beslutninger jævnfør mine bemærkninger.

Det er ærgerligt, at et flertal i BUU, hverken ønsker at tage beslutninger eller give sine holdninger til kende – for så at skjule denne handlingslammelse bag flere analyser.

Med flertallets beslutning forventer jeg, at Norddjurs i lighed med 2016 skal bruge mange ressourcer og tid på endnu en stor analyse i stil med skoleanalysen, der efterfølgende kun vil blive brugt til at sige – det var spændende og en god proces.

Herefter kom vi til punkt 3 på BUU mødet, der omhandlede Budget 2018-2021 - drøftelse af udvidelses- og besparelsesforslag. Af BUU referatet fremgår, at jeg har ønsket, at forvaltningen finder:

”De seneste tre års udgifter til gennemførelsen af interne og eksterne analyser og til køb af konsulentydelser på børne- og ungdomsudvalgets område.”

Publiceret: 30. Maj 2017 21:52

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt