Kommunalvalg 2017
Per Zeidler (LA)
Per Zeidler (LA)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Dansk Folkeparti må mene, hvad de vil - det må vi andre også

Af Per Zeidler (LA), Formand for Udvalget for familie og institutioner - spidskandidat for Liberal Alliance ved KV17:

“Kære Dansk Folkeparti

I Adresseavisen d. 27. april hænger DF undertegnede og LA ud for, at vi latterliggør DF forslag om, at Syddjurs kommune skulle lave regler for at muslimske kvinder ikke må bære synlige markante, religiøse symboler som f.eks. tørklæde, når de er i det som DF kalder direkte kontakt med kommunens borgere f.eks. i borgerservice, men også børnene i vores skoler og børnehaver samt ved de ældre.

Til gengæld kunne DF tilsyneladende godt acceptere, at de undertrykte muslimske kvinder med det påtvungne tørklæde godt måtte arbejde i kommunen bare de var i de bagerste geledder i f.eks. rengøringsjob mv.

Læs også: 

KV17 - debat Syddjurs: Zeidler ved noget om frikadeller - intet om islam

Kommentar: Helt ude i hegnet

Debat Syddjurs: Har redaktøren aldrig hørt om det tavse flertal?

Uddybning til dette latterlige og meget undertrykkende og diskriminerende tekstforslag behøves ikke at pensles mere ud, da det tydeligt taler sit eget sprog om DF's tilgang til mennesker, der ikke præcis er som DF ønsker de skal være.

Liberal Alliance går ikke op i folks tro og hudfarve. Det er en helt privat sag, og vi vil heller ikke lokalt være med til at lave regler ” fordi ulven måske kommer”. Vi har overhovedet ikke de problemstillinger, som DF ønsker at påberåbe os alle i kommunen, og før vi i LA ser, at der kan være tale om en problemstilling, vil vi ikke være med til noget så tåbeligt som DF-forslaget her.

I LA er det vores opfattelse, at de kvinder som vælger at bruge et tørklæde som hovedbeklædning af den ene eller anden grund, og som samtidig er på det danske arbejdsmarked har taget et aktivt valg selv med henblik på at bruge dette.

Hvorfor vil man måske spørge i DF? Fordi, at en undertrykt muslimsk kvinde af sin mand overhovedet ikke måtte tilgå det danske arbejdsmarked og tilnærmelsesvis være i nærheden af nogle vantro med kristen observans.

Til gengæld mener vi selvfølgelig, at selv en muslimsk kvinde ikke nødvendigvis kan bære sit tørklæde i forbindelse med et job, hvor der er tydeligt krav til de ansattes påklædning såsom flyselskaber mv. hvilket der også er faldet dom om. Dette krav gælder jo alle uanset oprindelsesland og tro.

LA er ligesom mange andre bekymret for den tiltagende stigmatisering af dem og os, og af de parallelsamfund som der til stadighed er stigende i Danmark. Vi mener bare ikke at diverse DF-forslag er vejen frem, da det kun vil skabe ondt værre.

Har vi grund til at være bekymret for Islam, ja det har vi bestemt. Ikke på grund af de muslimer, der er flest af praktiserer det Islam på den måde, som Islam skal praktiseres i forhold til deres tro, men vi har god grund til at være bekymret for dem, der i Allahs navn misbruger Islam og bruger den politisk og til at indføre Sharia mv. og meget andet ondt, som vi ser foregår i Syrien og mange andre steder. Her skal der ikke vises nogen nåde, og det skal der heller ikke overfor den slags ekstremister af nogen art i Danmark. Alle dem, der kommer til vores land, der ikke er interesseret i at overholde Grundloven, skal på ingen måde være en del af vores samfund.

I LA savner vi som andre at moderate muslimer tager afstand fra de rabiate af slagsen, og træder frem, men vi forstår godt, at man kan være bange for at udtrykke sig overfor dette mindretal, der ikke skyer nogle midler for at nå sine mål.

Når Per Dalgaard i sit læserbrev fremhæver, at jeg mere har forstand på frikadeller end på Islam, har han givetvis ret. Tillad mig at fremhæve min hustrus og min svigermors fantastiske frikadeller. Dem ved jeg noget om, og jeg bliver aldrig træt af dem.

LA vil ikke være et parti der fremturer trusler, der reelt ikke er eksisterende i vores kommune, apropos frikadeller som DF sidste år ville have, at Syddjurs Kommune skulle være garant for at vores børn i børnehaver mv. stadigvæk skulle have lov til at have og som byrådet i deres tydelige tavshed overfor DF viste, hvad de mente om. Der skal være mulighed for at tilgodese alles muligheder, og igen kommer der en problemstilling om, at ”frikadellerne” er truet, tager vi gerne diskussionen om dette igen.

Som LA overfor DF påpegede på byrådsmødet, så var det måske bedre af DF i stedet for den tiltagende symbolpolitik lokalt brugte deres tid på at fortælle ledelsen på Christiansborg, at de hellere skulle koncentrere sig om at være med til at lede Danmark og være med til at skabe arbejdspladser og vækst, så vi også i fremtiden har noget velfærd at tilbyde vores børn, unge og ældre. Noget som DF plejer at værne om i stedet for at fremkomme med disse fatamorgana tiltag, der kun spilder vores tid i byrådet.

DF har alt mulig ret til at mene som de vil, men det har vi andre også. Så DF og Per Dalgaard har ret i at vælgerne til de kommende valg må forholde sig til, om de vil være med på DF boldgade med at stemple en bestemt type borgere og mennesker på forhånd.”

Publiceret: 26. Maj 2017 14:29

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt