Kommunalvalg 2017
Morten Siig Henriksen (SF)
Morten Siig Henriksen (SF)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: De unge skal på plejehjem

Af Morten Siig Henriksen, byrådskandidat for SF i Syddjurs:

“Mange ældre sidder i plejeboliger uden meget anden kontakt end personalet og medbeboerne. Mange unge leder med lys og lygte efter en billig ungdomsbolig.

Hvorfor er det, at vi ikke tænker de to problemstillinger sammen? Ved at give unge mulighed for at flytte ind i eksisterende plejeboliger eller ved at bygge plejeboliger og ungdomsboliger i samme bygning kan man give mulighed for kontakt mellem generationerne til gensidig glæde. For de unge kan det kombineres med en billigere husleje og/eller tilbud om at kunne spise med billigt eller gratis.

Det styrker fællesskabet og forståelsen for hinanden, når vi bor sammen på tværs af generationer og baggrund. Dette er også et forslag, hvor man går væk fra ideen om, at de ældre kun er en udgift for samfundet. Vi skal også kunne se dem som en ressource. Det gør SF med dette forslag, hvor vi lægger op til, at der skal være bedre muligheder for bofællesskaber på tværs af generationer.

Forslaget kan bruges til lavere husleje og/eller billig eller gratis spis-med ordninger. Tanken er, at de unge – på frivillig basis – skal have kontakt med de ældre; fx spise med dem, se film med dem, snakke med dem og måske gå en tur eller foretage småindkøb. Hvis der er behov for nyt byggeri i Syddjurs skal det foregå efter gældende regler for almene boliger, herunder ungdoms- og ældreboliger.

Forslaget vil ikke i sig selv betyde, at der bygges flere boliger, men at flere ungdomsboliger og plejeboliger opføres i tilknytning til hinanden til gavn for alle. Nye bofællesskaber er fremtiden.”

Publiceret: 08. November 2017 10:19

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt