Kommunalvalg 2017
Else Marie Høgh, kandidat for Venstre til KV17. Foto: Lars Norman Thomsen
Else Marie Høgh, kandidat for Venstre til KV17. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Der lugter ikke af leverpostej i Ungdomsskolens lokaler i Hornslet

Af Else Marie Høgh (V), kandidat til KV17:

“Kære unge mennesker og forældre! Hvornår har I sidst været på besøg i Hornslet Ungdomsklub?

Når jeg spørger, ja så er det fordi, at det kom frem på vælgermødet i Hornslet den 10. oktober (i Hornslet, red.), at flere forældre påpegede, at vores unge i Hornslet mangler et sted at være i fritiden om aftenen, såfremt de ikke lige er spejdere eller dyrker sport. Det drejer sig om vores unge i alderen fra 14 til 18 år.

Det kom også frem fra nogle forældre, at ungdomsskolen ikke var et attraktivt tilbud til vores unge mennesker, fordi at lokalerne bl.a. ”lugtede af leverpostej”?

I fredags tog jeg på besøg i Hornslet Ungdomsklub, fordi jeg gerne ved selvsyn ville se, hvad det handlede om. Netop fordi, at det er jo ikke godt, hvis vores unge i Hornslet ikke har et attraktivt opholdssted i fritiden, som de også kan benytte om aftenen.

Jeg blev mødt af en meget engageret pædagog i Ungdomsklubben, som viste mig rundt i lokalerne.

Man kunne virkelig mærke, at hun brændte for sit arbejde med de unge mennesker.

Hun fortalte om klubbens tilbud til de unge, så som hygge omkring madlavning og spise maden sammen, quiz og spilleaftener, turneringer i FIFA, bordfodbold, air hockey og pool, ture ud af huset f.eks. i badeland i Randers, hyggeture til Århus, samt besøge de øvrige ungdomsklubber i Syddjurs og diskoteksaftener med bar, hvor der også kan købes alkoholfrie drikkevarer og snacks.

Og de unge kan selv være med i planlægningen og har indflydelse på klubbens aktiviteter og tilbud.

De unge kan også komme ud at rejse med klubben. De har netop været på en tur til Island i efterårsferien og skituren til St. Johann er planlagt i vinterferien, så ja, der er nok at melde sig til.

Et ønske på vælgermødet var et nyt hus eller samlingssted til de unge, hvor de selv kunne styre aktiviteterne. Det lyder da som en god ide, men også en dyr løsning, tænker jeg umiddelbart. Og det vil kræve, at der er nogle forældre og unge sammen tager initiativ til at starte et sådant projekt op og være med til at opbygge og passe stedet sammen med de unge. Og det kræver også økonomi.

Kære forældre: hvorfor ikke opfordre jeres unge mennesker til at benytte Ungdomsklubbens tilbud?

Jo flere unge, som bruger klubben og kommer der, ja, jo mere viser I som forældre og jeres unge, at der er behov for klubben.

I dag er der åbent 2 aftener midt i ugen fra kl. 19:00 – 21:00, og jævnligt også om fredagen fra kl. 19:00 – 22:00.

Så jo flere unge der kommer i klubben, jo lettere vil det også være at ansøge Syddjurs Kommune om flere midler til at få åbent hele ugen fra mandag til fredag om aftenen, så vores unge mennesker ikke skal sidde udenfor på gaden i Hornslet i de kolde aftentimer. Og på sigt kunne der måske være mulighed for at få nye lokaler i Hornslet til Ungdomsklubben, eller et nyt fristed til vores unge i byen.

Jeg vil gerne være med til at give vores unge de bedste fritidstilbud også om aftenen i Hornslet, og DET VIL JEG ARBEJDE FOR, hvis jeg får en plads i det nye byråd i Syddjurs Kommune.”

Publiceret: 04. November 2017 11:24

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt