Kommunalvalg 2017
Niels Gyldenlund Mikkelsen (A) strækker hånden frem til de unge. I baggrunden Morten Siig Henriksen (SF). Foto: Lars Norman Thomsen
Niels Gyldenlund Mikkelsen (A) strækker hånden frem til de unge. I baggrunden Morten Siig Henriksen (SF). Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17: To ungersvende foreslår en årlig Ungerigsdag

Blomsten af kommunens unge skal have reel indflydelse, mener to unge

To af debutanterne ved kommunalvalget, purunge Morten Siig Henriksen (SF) og den lidt ældre Niels Gyldenlund Mikkelsen (S), vil arbejde for, at unge mennesker i kommunen får mere konkret indflydelse på den lokale udvikling.

Det skal blandt andet ske i form af en årlig Ungerigsdag i uge 40, hvor de unge skal sætte mål for kommunen og sig selv med DEMOrådet, der udgøres af unge som spilfordeler.

“Vi tror på, at mere tillid og ansvar til de unge vil gøre en stor positiv forskel. For de unge, økonomien, kulturen, foreningerne – ja, alle. Derfor ønsker vi at øge dialogen med de unge og styrke rammerne for deltagelse,” lyder det fra de to kandidater.

“Vi mener, at de unge i dag har for lidt indflydelse på deres kommune, og resultatet er, at kultur- og foreningslivet lider og for mange ikke kan vente med at flytte herfra.”

Henriksen & Mikkelsen foreslår, at det antal kroner, som byrådet hvert år stiller til rådighed for DEMOrådet fordobles til 100.000 kroner for, at DEMOrådet kan lave to halvårlige projekter med ung-til-ung som omdrejningspunkt.

“Det er de unge, der ved bedst på disse områder, så vi skal turde at vise dem tillid,” siger ungersvendene Henriksen & Mikkelsen.

Publiceret: 09. November 2017 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt