Debat Syddjurs:

Regulativhysteri!

Af Sv. E. Kjær Laursen, Dråby:

"Er det den rigtige prioritering af Natur og Miljø forvaltningens resurser at der nu skal udarbejdes et regulativ for de haveejere der har lidt hobbydyr med fjer.
Det forslag der er fremlagt af Syddjurs Kommune bærer ikke præg af at være gennemarbejdet, det ligner mere en tilretning af et standarddokument der er udsendt centralt fra et ministerkontor.
Det ligner til forveksling et forslag som i november 2009 blev fremlagt i Faverskov Kommune, her er regulativet blevet vedtaget men med mange ændringer efter et massivt pres fra Hobbydyrsforeningerne og utallige indsigelser fra borgere der har lidt høns eller fugle i haven.
Jeg synes dog den største synder i forslaget er den fuldstændige mangel på demokratiske rettigheder.
Forslaget kan læses på http://kortlink.dk/syddjurs/7aky Der står ikke noget om hvem tilsynsmyndigheden er. Er det Hegnsynsnævn, Naturvejleder, Mark-og vejfredsnævn, Det Grønne Råd, Agenda 21 eller et helt nyt nævn. Det, der står i forslaget er, at afgørelsen ikke kan ankes og det er det eneste sted i det lovgivning jeg lige kan huske at der kan sidde en ukendt "domstol", der træffe en afgørelse som ikke kan ankes."

Publiceret 08 January 2010 10:40

SENESTE TV