Ole Bollesen, Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet, og gruppeformand for Socialdemokraterne. Arkivfoto

Ole Bollesen, Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet, og gruppeformand for Socialdemokraterne. Arkivfoto

Debat Syddjurs:

Syddjurs speeder op for økologien

Af Ole Bollesen (S), Udvalgsformand for Sundhed, Ældre og Socialområdet, Syddjurs Byråd:

"Nu starter et økologifremme projekt i Syddjurs Kommune. Den 1. marts indleder vi uddannelsen af en del af vores køkkenpersonale på ældreområdet, som skal uddannes i omlægning til økologi.

Starten på økologifremme projektet foregår i Silkeborg på Teknisk Skole (Hotel og Restaurant), fordi det er denne skole, der skal uddanne medarbejderne fra Syddjurs til den økologiske omlægning.

Som udvalgsformand på området har jeg længe ønsket, at vi gik i retning af mere økologi i vores køkkener i Syddjurs. Men jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke ”bare lige” kan omlægge til økologi. Derfor besluttede vi, at lave et forsøg med nogle medarbejdere fra ”Køkken Syddjurs”, der skulle være pionerer på det økologiske område. Ved hjælp af eksterne midler er dette nu lykkedes, og jeg har store forventninger til projektet og til den vidensopsamling, der vil komme ud af projektet. Det bliver også meget interessant, at følge økonomien i projektet. Jeg tror ikke, at det koster ”vildt meget” at omlægge helt eller delvist til økologi.

Næste trin i økologifremme projektet (håber jeg) bliver at udbrede det til vores ”lev – bo miljøer” på to plejehjem. Derfra er det kun fantasien, der sætter grænser. Men personligt håber jeg, at vores daginstitutioner og skolekantiner efterhånden også kunne komme med i økologifremme projektet.

Informationsmøde: Onsdag 1. marts kl. 13-15 (Hotel og Restaurant) Teknisk Skole Silkeborg. Indgang F."

Publiceret 08 February 2017 14:33