Syddjurs borger spreder roser ud over Syddjurs Kommunes rehabiliteringsafdeling i Tirstrup, hvor Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i 2017 var på besøg. Foto: Lars Norman Thomsen

Syddjurs borger spreder roser ud over Syddjurs Kommunes rehabiliteringsafdeling i Tirstrup, hvor Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i 2017 var på besøg. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Syddjurs: Bravo bravissimo Syddjurs

Af
Poul Henning Reiths

Bygaden 1A

Følle

8410 Rønde:

"Jeg vil gerne rose Syddjurs Kommune for deres tilbud om genoptræning på rehabiliteringsafdelingen i Tirstrup.

I slutningen af maj pådrog jeg mig et kompliceret brud på lårbensknoglen. Dagen efter operationen stod der en visitator fra Syddjurs Kommune ved mit sygeleje på Hospitalet i Randers. Hun kunne tilbyde et ophold på kommunens træningscenter i Tirstrup. Da jeg ikke måtte støtte på højrebenet i 6 uger og var henvist til kørestol og bor på 1. sal, tog jeg, med glæde imod kommunes tilbud.

Efter 1 uge på hospitalet blev jeg overflyttet til Tirstrup. Her blev jeg budt velkommen af personalet på min afdeling og henvist til et kæmpestort værelse, der er støre end den 4-sengs stue, som jeg lå på i Randers.

Personalet, som er ansat her, er en skønsom blanding af rengøringsfolk, sygeplejersker, sosuassistenter, ergoterapeuter og fysioterapeuter, og man fornemmer hurtigt, at de brænder for deres job, og de vil, at den enkeltes ophold skal forløbe så godt som mulig.

På trods af, at de er travlt beskæftiget med de gøremål, der skal udføres, har de tid og interesse for den enkelte, og lige give et kærligt klap på skulderen, et trøstende ord eller en hjælpende hånd. Ja man fornemmer virkelig, at deres primære mål er den enkelte patient.

Derfor fortjener Syddjurs stor ros for at have skabt dette sted. Jeg tror på, at stedets ånd gør, at man yder den optimale indsats i træningslokalet, og derved hurtigere bliver færdigbehandlet. For som min fysioterapeut siger, når jeg synker udmattet sammen:

”Bare liiiiiiige en gang til”

Publiceret 25 June 2018 09:46