Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat: Det var en fejl ... ældre er ikke en byrde for samfundet

Af
Britt Bager

politisk ordfører for Venstre

MF

opstillet i Djurskredsen:

"Kære Bent Mikkelsen

Jeg har læst dit debatindlæg fra den 9. september under overskriften ”Britt Bager - mener du alvorligt, at vi ældre er en byrde for samfundet?”

Lad mig svare klart og tydeligt på dit spørgsmål: Nej. Det mener jeg ikke.

Det var en fejl af mig at omtale den økonomiske udgift, der er forbundet med, at vi – heldigvis – bliver ældre og ældre som en ”ældrebyrde” i DR-programmet ”Langt fra Borgen”. Når jeg brugte det forbudte ord, skyldes det, at det i mange år har været en almindelig anvendt vending i samfundsdebatten, når det stigende antal ældre – og dermed også den stigende udgift – skulle omtales og diskuteres. Det retfærdiggør på ingen måde brugen af det negativt ladede ord. Et ord, der får vores ældre til at fremstå som en byrde for samfundet. Det mener jeg bestemt ikke, at vores ældre er.

For som du selv skriver, så er det vores ældre, der har opbygget det velfærdssamfund, som vi er så stolte i Danmark og ude i verden. Vi skal behandle de ældre med respekt.

Vi prioriterer velfærdssamfundet og vores ældre. Og står det til os, vil vi afsætte flere penge til velfærd, der skal komme særligt ældreområdet og sundhedsvæsenet til gode.

Dig og din hustru har i den grad bidraget til det danske velfærdssamfund gennem mange år. Nu er det velfærdssamfundet tur til give noget tilbage.

Der skal ikke herske noget tvivl om, at jeg beklager, at jeg har brugt det ord. For jeg mener ikke, at vores ældre er en byrde, men tværtimod en styrke."

Publiceret 11 September 2018 16:19