Michael Mikkelsen (stående). Foto: Lars Norman Thomsen

Michael Mikkelsen (stående). Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Syddjurs: Opsang til Jan Kjær Madsen - fra 'en blå'

Af
Michael Mikkelsen

gruppeformand Dansk Folkeparti

Syddjurs Byråd:

"I Adresseavisen i uge 51 udtaler det radikale svar på John Wayne, Jan Kjær Madsen (JKM), at “ vi har

Jan Kjær Madsen (B). Foto: Lars Norman Thomsen

Jan Kjær Madsen (B). Foto: Lars Norman Thomsen

behov for at finde hinanden igen” Hvor langt er vi fra hinanden, når det kommer til stykket, jeg undres over den udmelding fra den radikale 'smoking gun man'.

JKM mener også, at vi skal rykke tættere sammen i bussen, jeg forstår slet ikke den retorik, fordi der er et fremragende samarbejdsklima i det nuværende byråd, og alle byder ind med løsninger.

Jeg vil mene, at vi langt mere har brug for, at JKM finder en linje, i det han udtaler og efterfølgende eksekverer og begynder at få en mere realistisk tilgang til samarbejde med den ’røde side’ af byrådet.

Det, der er et faktum, er, at JKM beskylder ’de røde’ for at være stædige og for at arbejde med ladte pistoler, hvis man ikke makker ret. Jeg må sige, at jeg noget er overrasket over JKM og hans tilgang til samarbejde med dem han kalder ’de røde’.

De Radikales flirterier med ’de røde’ var ligeså hede som den forgangne sommer under valgkampen, og ’de røde’ må vel undres over Radikales nuværende zigzag kurs. Ingen kan vel finde ”den røde tråd” i JKM´s gøren og laden.

Jeg ser ikke brug af ladte pistoler som værende tilstede i den måde, de driver politik på. ’De røde’ driver politik og forsøger at få deres mærkesager igennem, og det er der vel ikke noget underligt i?

JKM beskylder ligeledes ’rød side’ for at være stædige. Nu er det sådan, at jeg var tilstede ved de afgørende forhandlinger om Budget 2019, og der oplevede jeg på ingen måde, at nogen var stædige.

De Radikale kunne have fået flere indrømmelser for at være med i Budget 2019. I stedet for at have en pragmatisk tilgang til politik hævede den radikale ’gambler’ igen og igen indsatsen, og han malede sig selv helt ud i et hjørne og dermed ud af budgetforhandlingerne.

JKM skal huske på, at Radikale kun sidder på et ud af 27 mandater og som udgangspunkt ikke kan forvente, at han kan sidde med en afgørende indflydelse med kun et mandat.

Jeg sidder ved siden af JKM i byrådssalen, og det har vi såmænd meget ud af begge, og under debatterne nyder vi at ’drille’ hinanden i byrådssalen. JKM siger meget og også indimellem noget klogt. Men i forhold til budgetforhandlingerne, her må jeg trække blank og sige, at Radikale skyder med løst krudt imod de ’røde’.

En tidligere socialdemokratisk partiformand kaldte en radikal politiker for et løsgående missil, og det er vel der Jan Kjær Madsen er havnet med sine udtalelser i Adresseavisen i uge 51.

Borgmester Ole Bollesen er hverken er stædig eller driver pistolpolitik. Vi har faktisk en borgmester, der favner bredt og har en pragmatisk tilgang til samarbejdet med ’de blå’ - herunder også JKM.

”De røde” er derfor fremadrettet nødt til at iføre sig skudsikker vest, når JKM er i nærheden, fordi kuglerne flyver i alle retninger fra den radikale 'smoking gun man'."

Jan Kjær Madsen er blevet kendt, som manden, der skyder uafladeligt på alt og alle, og det eneste tidspunkt han ikke skyder vildt omkring sig, er når han skal lade pistolen.

God jul og godt nytår til JKM og held og lykke med nedrustningsforhandlingerne med ’rød blok’."

Publiceret 14 December 2018 14:48