Leif Lahn Jensen (S): Foto: Lars Norman Thomsen

Leif Lahn Jensen (S): Foto: Lars Norman Thomsen

Debat: Venstre vil fortsætte nedskæringer på Djurslands gymnasier

Af
Leif Lahn Jensen (S)

MF

opstillet i Djurskredsen:

"Venstre ordfører Britt Bager forsøger her i avisen 11. december at bortforklare det faktum, at Venstre de kommende år igen svinger sparekniven over vores uddannelser på Djursland.

Britt Bager skriver, at Grenå Gymnasium i 2019 får ”en halv million kroner ekstra årligt”. Men Britt Bager glemmer at fortælle, at det ikke engang rækker til at kompensere for de nedskæringer, som de blå partier selv har trukket ned over hovedet på gymnasierne.

For samtidig med at Venstre med den ene hånd giver gymnasierne en lille pose penge her kort før et valg, så fastholder Venstre med den anden hånd de årlige grønthøsterbesparelser på gymnasierne. Det rammer de mindre gymnasier uden for de store byer rigtig hårdt, og går hårdt ud over undervisningen.

Alene fra 2018 til 2019 skal gymnasierne i Rønde og Grenå spare holdholdsvis 0,7 og 1,1 millioner kroner. Det viser tal, som Britt Bagers regering har sendt til Folketinget. I 2022 vil de koste de to gymnasier henholdsvis 2,6 og 4,2 i forhold til 2018. Altså mellem fem og otte gange så meget som den halve million, Britt Bager bryster sig af at have fundet.

Helt ærlig, hvor dumme tror regeringen egentlig, at vi er?

Det er derfor også svært at finde ud af, om man skal grine eller græde, når Britt Bager skriver, at ”Venstre vil blive ved med at kæmpe for lige muligheder i hele Danmark.” For de sidste fem år har Venstre ført en politik, som trækker i den stik modsatte retning. Det har vi desværre kun mærket alt for tydeligt her på Djursland.

I Socialdemokratiet vil vi have grønthøsterbesparelserne taget helt af bordet. Og så vil vi også have indført en ændring af taxametersystemet, som tilgodeser gymnasierne uden for de store byer. Det vil være et reelt skridt i retning af lige muligheder i hele Danmark."

Publiceret 14 December 2018 20:00