Leif Lahn Jensen (S). MF, Foto: Lars Norman Thomsen

Leif Lahn Jensen (S). MF, Foto: Lars Norman Thomsen

Debat: Ja til et Danmark, hvor få har meget og færre for lidt

Af
Leif Lahn Jensen (S)

MF

opstillet i Djurskredsen - valgt i Østjylands Storkreds:

2018 var på mange måder et godt, men også et skidt år, alt efter hvilke briller man kigger med.

Det var året, hvor væksten var utrolig høj, hvor virksomhederne bankede derudaf og hvor statskassen fik flere og flere penge. Det var jo rigtig godt.

Samtidig var det også året, hvor uligheden steg, hvor der kom flere fattige børnefamilier, og hvor flere og flere kommuner skulle spare voldsomt i velfærden, set meget hårdt i Norddjurs Kommune.

Det var også året, hvor der blev givet skattelettelser, billigere biler og endnu flere penge til dem der i forvejen har nok, samtidig med at det var så vigtigt for regeringen og Dansk Folkeparti at skære i aktiveringen for kontanthjælpsmodtagerne.

Samtidig så man regeringens forsøg på at åbne op for endnu mere udenlandsk arbejdskraft, selvom året også bød på grove overtrædelser på løn- og arbejdsforhold af store danske firmaer.

Svaret på dette og ønsket i forhold til 2019 er, at dette må stoppe, og kursen skal ændres.

Vi skal bruge opsvinget til at gøre vores velfærd endnu stærkere. Til at sikre at endnu flere bliver hjulpet, at de ansatte i den offentlige sektor får flere kollegaer, og vi får bugt med de dårlige arbejdsforhold man se rundt i det offentlige system.

Det skal være året hvor vi får øget ligheden, ved at interessere os for alle dem, som har det svært og give dem en ekstra chance.

Det skal være året hvor vi sørger for at give vores lokale politikere flere penge mellem hænderne, så de kan sikre Djurslands borgere en bedre velfærd til børnene, de ældre og de syge.

Og det skal være året hvor vi fokusere på at få flere uddannet, give endnu flere af dem udenfor arbejdsmarkedet en ekstra chance, før vi åbner op for flere udlændinge.

Men det kræver en ny regering, for denne regering har vist en forkert vej, som alle kan se ikke virker.

Derfor vil jeg selvfølgelig håbe, at det kommende år, og det kommende folketingsvalg giver landet en ny regering.

Jeg vil godt ønske alle et rigtigt godt nytår, med ønske om et mindre skævt Danmark og et Danmark, hvor flere bliver mere lige."

Publiceret 13 January 2019 14:00

SENESTE TV