Foto: Camilla Rønde

Foto: Camilla Rønde Camilla Rønde

Debat: Ebeltoft Distriktsråd er på rette vej

Af
Camilla Rønde

næstformand

på vegne af Ebeltoft Distriktsråd:

"Kære Flemming Schütt

Tak for dit debatindlæg “Hvad er status på Ebeltoft Distriktsråd?” 7. februar 2019 og for din interesse i vores arbejde i Ebeltoft Distriktsråd. Også en stor tak, fordi du var en del af vores borgerworkshop i sensommeren, hvor vi rigtigt nok samlede tæt på 70 engagerede borgere på Det Gamle Posthus på Havnen.

Ida Mahler og jeg stod i spidsen for at udvikle og afholde en workshop, der havde til formål at idéudvikle på, hvordan vi sammen kan gøre Ebeltoft til et bedre sted at bo. Gennem tre øvelser i grupper fik vi både bud på, hvad der definerer livet i Ebeltoft, hvor potentialerne gemmer sig men også på, hvor de største udfordringer befinder sig.

Naturen, vandet, de mange frivillige og vores rige kultur- og foreningsliv stod som klare højdepunkter på listen over, hvad der gør Ebeltoft til et godt sted at leve for alle aldre.

Temaer som infrastruktur - eller manglen på samme - vores turisme og byens generelle udvikling fyldte meget, og det var tydeligt, at det ligger mange af jer på sinde at støtte byen i at udvikle sig til et attraktivt sted for både nuværende og kommende borgere.

Der blev drømt om en bynær strand, om flere og bredere kulturtilbud, om helårsturisme og mere fokus på bæredygtighed, lige så vel som en ny projektgruppe mødte hinanden til workshoppen og efterfølgende påbegyndte arbejdet omkring at starte et søsportscenter op på havnen.

Forældre italesatte behovet for flere spændende tilbud målrettet byens unge, og nogle påpegede, at busforbindelsen til “vores” sygehus i Randers efterhånden er blevet udsultet, så det kan være svært for pårørende uden bil at besøge deres elskede, mens de er indlagt.

Som nævnt til workshoppen var formålet også at give os i Ebeltoft Distriktsråd en mulighed for bedre at kunne tale Ebeltofts sag i kontakten med politikerne i vores byråd. Vi følte og føler stadig ikke, at vi for alvor kan blande os i debatten, før vi ved, hvad der reelt optager borgerne i Ebeltoft.

Kort efter workshoppen deltog vi derfor i Syddjurs Kommunes borgermøde i Kolind+, hvor vi, på baggrund af de mange udsagn fra jer deltagere, kunne diskutere nogle af de ting, der blev vendt til workshoppen. Med os havde vi et katalog over workshoppens resultater, og der blev med interesse læst om jeres ideer og tanker. Efterfølgende har vi holdt møder med nogle af vores byrådspolitikere her fra byen, ligesom vi det sidste halve år har brugt meget energi på at følge kommunens byudviklingsprojekt, der er målrettet Ebeltoft.

Medlemmerne i bestyrelsen i Ebeltoft Distriktsråd ser et enormt potentiale i vores by, som du også selv slutter dit indlæg af med. Vi har det hele herude mellem kysterne og skovene, men vigtigst af alt, så befinder vi os i et lokalsamfund med masser af gode mennesker, der ønsker at bidrage til den fortsatte udvikling og til at få udvidet billedet på, hvad Ebeltoft kan som by. Den drivkraft og lyst til at løfte i flok vil vi gerne bygge videre på. Første skridt var borgerworkshoppen i sensommeren, og i foråret følger vi trop med flere lignende arrangementer.

Vi har ikke fundet det endelige svar på, hvordan man bedst gør sig som Distriktsråd, og vi søger stadig efter det, mens vi kaster os ind i projekter, hvor vi mener, at borgeren i Ebeltoft har brug for et talerør. Det er en proces, som er lige så spændende, som den til tider kan være frygtindgydende, men vi mener i Ebeltoft Distriktsråd, at vi er på rette vej. Særligt med hjælp fra alle jer, der støtter os og kommer til os med tanker og kloge ideer.

Men, som du selv påpeger, så mangler de mange deltagere en tilbagemelding, og det kan vi kun beklage. Undskyldninger hjælper ingen, så i stedet har jeg i skrivende stund (red. torsdag aften) klargjort vores første nyhedsbrev, der bliver udsendt fredag formiddag til jer, der er tilmeldt vores mailingliste. Vi håber, at vi ses til vores kommende temaworkshops og til vores generalforsamling i marts måned."

Publiceret 08 February 2019 10:08

SENESTE TV