Hornslet præsterne Lene Hauge og Carsten Tranberg-Krab er ovenud glade og taknemmelige for, at borgerne i Hornslet nærmest på rekordtid har samlet næsten 20.000 kroner ind til at hjælpe udsatte og økonomisk trængte børnefamilier i lokalområdet
Hornslet præsterne Lene Hauge og Carsten Tranberg-Krab er ovenud glade og taknemmelige for, at borgerne i Hornslet nærmest på rekordtid har samlet næsten 20.000 kroner ind til at hjælpe udsatte og økonomisk trængte børnefamilier i lokalområdet
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lys i mørket: Pludselig strømmede det ind med penge

Mange har hjerte for de mest udsatte i Hornslet og vil gerne give en kontant håndsrækning for at sikre, at alle i sognet får en god jul, det står klart i disse dage

  • Julehjælpen fra Hornslet Kirke er rettet mod børnefamilier i sognet
  • Der gives et mindre grundbeløb samt et beløb for hvert hjemmeboende barn
  • Det uddeles i december som gavekort efter ansøgning
  • Info om betingelserne kan ses på www.hornsletkirke.dk

I mange år har Hornslet Kirke givet julehjælp til udsatte og økonomisk trængte børnefamilier. Kirken har samlet ind i løbet af året og fået god hjælp fra Rosenholm Lions Club, men i år er der færre penge på kontoen end tidligere år.

Til kirkens reformationsfejringsfest søndag 31. oktober hørte en deltager sognepræst Carsten Tranberg-Krabs pessimistiske ord om, at han ikke kunne se, hvordan det skulle lykkes at skaffe de manglende 10.000 kr. så det igen i går kunne lade sig gøre at hjælpe som tidligere, hvor der sidste år var 27 børnefamilier i Hornslet Sogn, der fik hjælp. Denne deltager besluttede at gøre noget og satte et opslag på en Hornslet-facebook-gruppe med følgende ord:

”Sidste år hjalp Hornslet Kirke 27 familier med utilstrækkelige økonomiske midler til at kunne fejre julen gennem julehjælp. I år mangler Hornslet Kirke 10.000 kr. for at kunne komme i nærheden af at hjælpe et lignende antal familier. Sognepræsten tror ikke på, der kan samles så mange penge ind inden jul. Vil du være med til at vise, at det kan vi godt, når vi står sammen? Mobilepay Hornslet Kirke på nr. 84524 og skriv “julehjælp” i kommentarfeltet. Selv det mindste beløb er en hjælp, og giver alle medlemmer i denne gruppe blot 10 kr. hver, så er der sikret julesteg på bordet hos alle der måtte ønske det i Hornslet”.

Hul igennem

Og så gik der ellers hul på pengestrømmen.

Resultatet har været overvældende, fortæller sognepræsterne Lene Hauge og Carsten Tranberg-Krab, som har ansvaret for selve uddelingen.

Lene Hauge siger: ”Det strømmer ind med penge, både små og store beløb, og også firmaer melder sig med solide beløb. Det er vi meget glade for. Og så betyder det rigtig meget at opleve, at lokalsamfundet i den grad tager ansvar for en opgave, som kirken bærer, og så breder den ud til flere. Det er jo sådan, vi er Folkekirke i den allerbedste forstand”.

På blot få dage er der kommet over 18.000 kroner ind, og puljen vokser stadig. Så nu håber præsterne, at kunne støtte flere familier og måske også med et lidt større beløb.

Publiceret: 12. November 2017 11:49

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Adresseavisen Syddjurs
Seneste
Adresseavisen Syddjurs
Mest læste
Adresseavisen Syddjurs
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt