Kanin af racen Hermelin. Foto: Henning Nielsen Lund

Kanin af racen Hermelin. Foto: Henning Nielsen Lund

Kæmpe hønse- og kaninudstilling i Kolind

Af
Af Anette Bonde

Byhallen i Kolind fyldes med hobbydyr i weekenden 10. og 11. januar.
Som det efterhånden er en tradition mødes hobbydyrsavlere fra store dele af Østjylland i Kolind den 2. weekend i januar. Udstillingen er åben for publikum fra lørdag 10. januar kl. 14 - 17 og søndag 11. 10 - 16.

I år er det lykkedes lykkedes Djurslands Kaninavlerforening at få en specialudstilling af dværgkaniner med i Byhallen. Det har også interesse internationalt, og der er således allerede forhåndstilmeldt publikum fra flere nordiske lande.

Kolind og Omegns Fjerkræklub viser høns og raceduer.

Over 500 kaniner

Med Dværgkaninklubbens deltagelse i år kommer der det største antal kaniner fra hele landet i Byhallen, idet er er tilmeldt over 500 kaniner til udstillingen.
Der vil være 13 kaninracer på udstillingen i mange størrelser og farver: Størst er de store belgiske kæmper der vejer over syv kilo. Mere end 350 kaniner er i de små racer under to kg, som er meget populære som kæledyr. Der vil være et stort antal farver at se på udstillingen.

Hermelinracen brillerer med 24 forskellige farver og de hængeørede Dværgvæddere vil være der i 13 farver.

Høns i haven

Der er selvfølgelig også masser af racefjerkræ, og der har da også længe været en stor efterspørgsel efter høns til haven.
"Det er et udtryk for at alle gerne vil være med til at bidrage til et bæredygtige samfund. Med lidt høns i haven kan alt det grønne affald blive omsat til nylagte friske æg, og man kan selv følge med i, hvilket liv dyrene har", fortæller arrangørerne.

Mange racer

På årets udstilling i Byhallen kan Kolind og Omegns Fjerkræklub præsentere følgende i stor race: Danske Landhøns, Brune Italienere, Legbar, Wyandotter og som noget nyt Faverolles. Af dværghøns er der Hollandske Dværge, Tyske Dværge i flere farver, Italienere,Welsumere, Wyandotter i flere farver, Sussex i flere farver, Australorps og Faverolles.
Raceduer er repræsenteret med en flot samling Modena i forskellige farver.

Publiceret 31 December 2008 00:21

SENESTE TV