Tvivl om webkamera fra Sletterhage Fyr

Borgerforeningen Mols kan ikke få klar besked om det er muligt opstille webkamera på toppen af Sletterhage Fyr.

Af
Af Martin Schultz

Efter at have været i clinch med Region Midtjylland om akutplaner og med TDC om sikring af mobiltelefoni på Mols og Helgenæs, er Borgerforeningen Mols nu klar til at lægge arm med endnu et par tunge drenge i system-Danmark. Borgerforeningens formand Jørgen Ørgård, Knebel, korresponderer for tiden med både Østjyllands Politi, Justitsministeriet og Rigspolitichefen om at få lov til at sætte webkamera op på Sletterhage Fyr for at filme udsigten over havet og skibstrafikken. ”Farvandsdirektoratet har ikke noget imod at vi opsætter et webkamera i toppen af fyret,” fortæller Jørgen Ørgård. Men hverken Østjyllands Politi eller Justitsministeriet har ifølge korrespondancen hjemmel til at give tilladelse til optagelse af oversigtsbilleder af havudsigten.

Ældre og handicappede kan ikke se udsigten

Blandt andet Knud Bak fra Skødshoved har foreslået, at der etableres et fast kamera på toppen af Sletterhage Fyr, som kan sende billeder til for eksempel Borgerforeningens hjemmeside. ”Der er en rigtigt flot udsigt fra Sletterhage Fyr, og jeg og andre ældre eller handicappede har svært ved at komme op i fyret,” siger Knud Bak.

Hvad er forskellen på en motorvej og en havudsigt

Jørgen Ørgård spørger nu Rigspolitichefen, hvad der kan være til hinder for at opsætte det ønskede kamera. ”Når man i Justitsministeriet mener, at ingen myndighed kan meddele konkret tilladelse, kan nogen så meddele konkret afslag?” Adskillige kameraer er opsat på lignende vis til overvågning af motorveje og kyststrækninger. ”Hvad er forskellen på at lade et webkamera vise de vejfarende på en motorvej på enhver pc og så lade det samme ske med skibstrafikken tæt forbi Sletterhage Fyr?”

Publiceret 01 March 2009 10:39

SENESTE TV