Svend Erik Kjær Laursen, Ebeltoft (tv) og Bent Bamberg Ernstsen, Ryomgård, hører til dem, der deler glæden ved at have hobbydyr i haven.
De er begge repræsenteret på weekendens udstilling i Byhallen.

Svend Erik Kjær Laursen, Ebeltoft (tv) og Bent Bamberg Ernstsen, Ryomgård, hører til dem, der deler glæden ved at have hobbydyr i haven. De er begge repræsenteret på weekendens udstilling i Byhallen.

Høns og kaniner i Byhallen i Kolind

I den kommende weekend er Byhallen i Kolind igen fyldt med dyr - og mennesker, der deler glæden ved at have hobbydyr i haven.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kolind og Omegns Fjerkræklub og Djurslands Kaninavlerforening er to foreninger, som hver på sin måde repræsenterer et bredt felt af mennesker, der har dyr i haven som allerbedste hobby.
De to foreningers medlemmer viser flaget i weekenden i Byhallen, hvor 220 høns og 150 kaniner skal bedømmes af strenge og uvildige dommere, der brænder ligeså meget for sagen som de lokale hønse- og kaninavlere.
Danske Landhøns og Italienere i flere farver vil præge afdelingen for fjerkræ, hvor der også er en hollandsk race Groninger Meeuwen, som ikke tidligere er set på udstillingen i Kolind .
Dværghønsene er som sædvanlig rigt repræsenteret lige fra de små hollandske dværge til tyske dværge i mange farver. og til Danmarks mest udbredte race Wyandot - også i mange farver - endvidere nogle af Danmarks flotteste Australops og Faverolles. Der er også udstillet volieresamlinger til bedømmelse. Af duer er der Modena i flere farver og Hollandske Tumlinger.
Der vil være kaniner i alle størrelser fra Belgisk Kæmper, der vejer mere end 7 kg, til Hermeliner, som ofte vejer mindre end 1 kg. Der er de langhårede Angora, der ser store ud, men hvor det meste er 5 cm langt uld, som klippes og bruges til lækre huer og trøjer.
For første gang i mange år vil der også være Stor Sølv på udstillingen. Stor Sølv er en gammel danske racekanin, som har været fraværende fra udstillingen i nogle år, men nu igen er på pletten i Kolind.

Kaninhoppere giver opvisning

Søndag krydrer arrangørerne weekendens udstilling med et besøg fra Århus Kaninhopperne, der kommer forbi med deres hoppebane og afslører, hvordan kaniner kan lære at bruge deres naturlige evner for at hoppe højt. Disciplinen har udviklet sig til at blive en konkurrencesport.
Andre gæster vil også undervejs give deres besyv med. Repræsentanter for Djurslands Akvarieforening vil vise nogle opstillinger og fortælle om deres hobby.
Dansk Marsvineforening har en stand med dyr og eksperter, der kan give gode råd om vejledning i pasning og pleje af de små kæledyr.
Der kommer en stand om biavl, hvor der vanker smagsprøver på honning.
Som nyt er der i år stiller en hobbytrædrejer op. Han vil vise, hvordan et stykke træ bliver til en smuk figur.
Udstillingen er åben for publikum lørdag kl. 14 - 17 og søndag kl. 10 - 16.
Børn under 18 år har gratis adgang.

Publiceret 04 January 2010 15:29

SENESTE TV