Carsten Gløvermose Nielsen tiltræder som projektleder for Handelsgymnasium Rønde 1. august 2010.

Carsten Gløvermose Nielsen tiltræder som projektleder for Handelsgymnasium Rønde 1. august 2010.

Football Festival blæksprutte projektleder for Handelsgymnasium Rønde

Eventmaker, musiker og idemager, der matcher tidsånden, er udset til at være den motor, som kan få det sportslige og det boglige til at gå op i en højere enhed på Røndes nyeste ungdomsuddannelse.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Handelsgymnasium Rønde har ansat Carsten Gløvermose Nielsen, Lystrup, som projektleder. Han kommer fra en stilling som direktør i Football Festival Denmark. En fodboldturnering for ungdomsspillere, der over en årrække har fået skabt sig et flot ry både nationalt og internationalt.

Som direktør for Football Festival Denmark har Carsten Gløvermose Nielsen gennem turneringens levetid trukket op mod 1000 ungdomsfodboldhold fra 30 nationer til Århus i sommerferien for at konkurrere mod hinanden. En præstation, der har skaffet Football Festival Denmark hædersbevisninger som Århus Stiftstidendes "Arrangementsfadet", Århus 1900's Marselisrelieffet og Sport Aarhus Events eventpokal.

I fritiden er den ny projektleder aktiv bag trommerne i bandet Hell Friis Over Band.

I fritiden er den ny projektleder aktiv bag trommerne i bandet Hell Friis Over Band.

Skabe sammenhæng

På Handelsgymnasium Rønde skal Carsten Gløvermose Nielsen arbejde med at skabe sammenhæng mellem uddannelsens sportslige og boglige elementer.

"Overordnet set kan man sige, at jeg får ansvaret for at orientere HHX Rønde mod sportsverdenen og sportsverdenen mod HHX Rønde. Og så skal jeg selvfølgelig være med til at få det nye gymnasium op at køre i samarbejde med eleverne og de andre undervisere på stedet," siger Carsten Gløvermose Nielsen.

Udover projektlederjobbet skal Carsten Gløvermose Nielsen også undervise i tysk, samtidshistorie og idræt.

"Det bliver noget helt nyt, og jeg er meget tændt på opgaven. Det bliver ekstremt spændende at være med til at sætte noget nyt i værk. Jeg håber, at jeg kan være med til at åbne omverdenens øjne for det her nye projekt i Rønde, for jeg er sikker på, at det har et enormt potentiale både hvad angår det sportslige indhold og den geografiske placering, hvor vi forsøger at afhjælpe manglen på uddannelse på Djursland," siger Carsten Gløvermose Nielsen.

U21 EM

Et af de projekter, Carsten Nielsen planlægger allerede for det første skoleår, er en stor case omkring U21 EM, der afvikles i Århus i 2011. DBU, Dansk Boldspil-Union arrangerer slutrunden, og Danmark er derfor født deltager. Nuværende landsholdsnavne som Simon Kjær og Nicklas Bendtner har alderen til at spille med på det danske hold.

"U21 EM er et stort projekt, som involverer UEFA og en række andre aktører, og det bliver en oplagt case som kan gå på tværs af stort set alle elevernes fag," siger Carsten Gløvermose Nielsen.

For rektor Mette Brinch Thomsen er det netop sådan, Handelsgymnasium Rønde er tænkt:
"Det er vigtigt, at vi kan få fodbolden og den øvrige sport på skoleskemaet til at hænge sammen med de boglige fag. På den måde vil man kunne bruge eksempler fra sporten i undervisningen og omvendt. Det er vores mål, at der kommer en stor synergieffekt og at de unge vil opfatte undervisningen som sammenhængende og mere vedkommende end på et traditionelt gymnasium."

Fritidsmusiker

Carsten Gløvermose Nielsen er også fremme i skoene på den musikalske front. I hjembyen Lystrup spiller han med i bandet Hell Friis Over Band, et 5-mands-orkester med speciale i dansevenligt livemusik til bryllupper, fødselsdage og firmafester. I forgrunden for Hell Friis Over Band står Ole Hell på leadguitar og kor og Jacob Friis på sang og rytmeguitar, der er to talentfulde og erfarne musikere med et hav af duojobs til bl.a. fødselsdage og bryllupper bag sig. De to frontfigurer bakkes i band-set-uppet op af de tre rutinerede musikere Mikkel Hollænder, Søren Handerup Hansen og Carsten Gløvermose Nielsen. Sidstnævnte sidder bag trommerne i rytmesektionen.

Publiceret 24 June 2010 10:51