Arkivfoto fra Ådalens Børnedyrskue i Skørring.

Arkivfoto fra Ådalens Børnedyrskue i Skørring.

Landbrugsmesse:

Racefjerkræ pudser fjerene

Kolind og Omegns Fjerkræklub udstiller

Af
Anette Bonde

Kolind og Omegns Fjerkræklub udstiller med hjælp fra 4H. Der vil kunne ses et lille udvalg af de mange hønseracer, der findes på Djursland og der vil kunne laves aftaler om forårskyllinger og rugeæg.
I en tid hvor der snakkes meget om usund mad med mange ukendte tilsætningsstoffer og salmonellaforgiftninger i forbindelse med kyllinger og æg, vil Kolind Fjerkræklub slå et slag for udbredelsen af små, private hønsegårde under ordnede forhold.
"Det er blevet naturligt at hvis du vil være sikker på, hvad du putter i munden, så dyrk det selv", lyder det fra klubben.
Herfra understreges også, at det både fysisk og psykisk er godt at have med hobbydyr at gøre.
"Det er utroligt afslappende at sidde i haven og se sine høns luge under frugtbuskene og mellem stauderne. Det kræver ikke særlig meget plads at holde høns, og de kan sagtens passes ind i blomsterhaven. Desuden er høns meget underholdende at se på, og de giver de dejligste æg i bytte for en tallerken madrester."
Kolind og Omegns Fjerkræklub er med ved flere store arrangementer, blandt andet børnedyrskuet i Skørring, diverse Åbent Hønsehus-arrangementer, besøg i hønsehaveforeningen på Kobrovej i Grenaa med mere.
Ved landbrugsmessen vil man begge dage kunne se racefjerkræ gå frem til den store ring. Til højre bag spisekrogen står bestyrelsen klar til at fortælle om høns og foreningens arbejde.

Landbrugsmessen Gl. Estrup finder sted i den kommende weekend 25. og 26. maj.

Publiceret 24 May 2013 07:00

SENESTE TV