Jørgen Ørgård glæder sig over, at mobildækningen på Mols er blevet bedre, men siger også, at det havde været bedre, hvis mobildækningen var god.

Jørgen Ørgård glæder sig over, at mobildækningen på Mols er blevet bedre, men siger også, at det havde været bedre, hvis mobildækningen var god.

Ny mobilmast klar til brug i Femmøller

Telenor har opført ny mobilmast på Hvidmosevej i Mols Bjerge

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Ja vist batter det. Men kun for abonnenter hos Telia og Telenor," lyder det fra Jørgen Ørgård, formand Borgerforeningen Mols.
Det, der batter, er, at Telenor har opført en helt ny mobilmast på Hvidmosevej i Femmøller i Mols Bjerge.

Arkivfoto

Arkivfoto

Ønske opfyldt

Det er en god nyhed for turister og sommerhusejere i området, herunder sommerhusene på Femmøller strand, hvor mobildækningen hidtil har været begrænset.
Den nye mast, der er udstyret med 2G- og 3G-antenner, vil give god dækning til samtaler og mobildata, lover man hos Telenor.
En mast i Femmøller har længe stået højt på ønskesedlen hos Borgerforeningen Mols. Masten har været undervejs i mere end et år, fortæller Jørgen Ørgård,
Han er tilfreds med, at Telia og Telenor har kunnet samarbejde på masteniveau.
"Vi har presset på både af hensyn til den lokale dækning men i høj grad også for at skabe mere trygge forhold for besøgende i Nationalpark Mols Bjerge," fortæller Jørgen Ørgård.
I en tid, hvor der snakkes meget om den digitale infrastruktur i takt med at telefonsamtaler, e-mails, informationssøgning og så videre flytter over på smartphones og tablet pc'er, begræder Jørgen Ørgaard, at det ikke er lykkedes at få samarbejdet om masteudnyttelsen i Femmøller til at omfatte TDC.
"Hvis man skal sikre sig god dækning, så skal man have flere telefoner med hver sit abonnement. Det er ikke vejen frem, at hvert selskab skal have egne master," siger han.
Siden Borgerforeningen begyndte at korrespondere med teleselskaberne, er der kommet nye master i Fuglsø, på Helgenæs, i Strands og Vrinners samt løbende forbedring på eksisterende master, fortæller Jørgen Ørgård.

Bedre dækning i Bjergene

Telenors nye mast i Femmøller vil både give bedre mobildækning i Krakær og Nationalpark Mols Bjerge, dog afhængig af om signalet møder "modstand" undervejs, fortæller man hos Telenor.
Masten forbedrer mobildækningen i en radius af 5-10 km, men signalet rækker kortere, hvis det støder ind i bakker, skov og bygninger undervejs.

Publiceret 17 September 2014 10:20

SENESTE TV