Projekt:

Børn på Anholt skal en tur i baljen og svømme

Børnehavebørn og skoleelever på Anholt skal nu lære at svømme i lokalområdet

Af
Mogens Greve

I uge 25 og 26 deltager Anholts børnehave- og skolebørn i alderen 3-15 år i et skoleprojekt og hopper i våddragter i havnebassinet for at modtage svømmeundervisning én time dagligt i skoletiden.
Det intensive svømmeforløb er det første af flere pilotforløb rundt om i landet, der, som led i det treårige projekt ”Alle skal lære at svømme”, skal bidrage med ny viden om, hvordan børn bedst lærer at svømme.

Ikke godt nok

”Alt for mange børn og voksne har ikke de fornødne svømmefærdigheder,” siger projektleder Tobias Marling fra Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.
”Det er ikke godt nok, når vi bor i et land omgivet af vand, og hvor der aldrig er langt til kysten.”
Også på Anholt Skole ser man frem til de to ugers intensive svømmeundervisning i havnebassinet og på de lokale strande.
Tidligere foregik svømmeundervisningen i svømmehallen i Grenaa, hvilket indebar, at elever og lærere brugte godt seks timer på færgen for at give børnene én times svømmeundervisning.
”Regler og forbehold har tidligere gjort det vanskeligt for os at flytte svømmeundervisningen derud, hvor det ellers er mest naturligt, nemlig i havet rundt om vores ø,” fortæller skoleleder på Anholt Skole, Helene Hennings.
I den sidste uge er forskere fra FIIBL til stede for at blive klogere på, hvordan fremtidens svømmeundervisningsmodeller kan se ud.

Publiceret 22 June 2015 06:15