Ryomgård Realskole benytter dette skoleår til at afvikle sin kostafdeling

Ryomgård Realskole benytter dette skoleår til at afvikle sin kostafdeling

Ryomgård Realskole siger farvel til KOSTEN

De økonomiske betingelser for drive skolens kostafdeling er der ikke længere

Af
Af Lars Norman Thomsen

Når dette skoleår er omme, forventer Ryomgård Realskole at have afviklet skolens kostafdeling, i folkemunde KOSTEN, der åbnede helt tilbage i 1971 og holder til i Tøstrup.

Det meddeler skolens ledelse og bestyrelse i en fælles pressemeddelelse.

“Den kommunalpolitiske virkelighed anno 2015 har desværre fjernet grundlaget for, at en privatskole som Ryomgård Realskole, kan drive denne form for institution på et værdimæssigt forsvarligt og økonomisk bæredygtigt grundlag,” hedder det.

Det har længe været en kendt sag, at kommunernes generelle økonomiske situation tvinger dem til at tænke i andre løsninger for unge mennesker, der trænger til et miljø- og skoleskift.

Kommunerne vælger nu en løsning i egen kommune eller et decideret efterskoleophold.

Lang historie

Ryomgård Realskoles kostafdeling har en historie, der går tilbage til 1971.
Den blev startet på et formål om at skabe trygge rammer for børn mellem 12 og 18 år, som ikke kunne følge skolegangen fra hjemmet.

Et egentlig opholdssted

Ryomgård Realskole arbejder på at finde en løsning for kostafdelingen som involverer Den Sociale Udviklingsfond - en almennyttig og alment velgørende fond, hvis formål er at medvirke til at skabe en bedre tilværelse for udsatte mennesker ved drift af socialpædagogiske tilbud.

Det er meningen, at overgangen til den Sociale Udviklingsfond skal gøre det muligt at drive kostafdelingen som et egentligt opholdssted.
Det er aftalt, at Ryomgård Realskole stadig leverer undervisningen til opholdsstedets børn og unge – primært i form af en intern skole, oplyses det i pressemeddelelsen.

Livsmestrende 10. klasse

Ryomgård Realskole vil nu i stedet satse på “udvikling af dagskolen som fri grundskole, samt en ny innovativ og livsmestrende 10. klasse med mulighed for skolehjemspladser," oplyses det i pressemeddelelsen.

Publiceret 17 December 2015 15:10