Casper Pilgaard tager et nyt skridt i karrieren, når han i den kommende sæson kører med i den danske Formel Ford serie. Foto: Team Pilgaard Motorsport

Casper Pilgaard tager et nyt skridt i karrieren, når han i den kommende sæson kører med i den danske Formel Ford serie. Foto: Team Pilgaard Motorsport

Motorsport:

Ryomgård-dreng klar til Formel Ford

17-årige Casper Pilgaard hopper over i motorsportens rugekasse

Af
Af Lars Norman Thomsen

En håbefuld Ryomgård-dreng, der er bidt af race, fart og larmende motorer, tager springet fra gokart til Formel Ford. Casper Pilgaard, 17 - fylder 18 til april, skal i 2016 køre med i den danske Formel Ford serie (traditionelt 7 eller 8 afdelinger).

Formel Ford har ry for at være historiens vigtigste racerklasse på verdensplan - en rugekasse for vordende stjernekørere til bilsportens ubestridte topklasse, Formel 1.
Emerson Fittipaldi, Jody Scheckter, Michael Schumacher og Ayrton Senna er fire Formel 1-verdensmestre, som er startet i klassen, og på national plan har Formel Ford også været første trin på vejen mod toppen for notabiliteter som John Nielsen, Kurt Thiim, Kris Nissen, Jan og Kevin Magnussen, Jason Watt, Nicolas Kiesa og Ronnie Bremer.

Et læreår for teamet

Team Pilgaard Motorsport med Casper Pilgaards far, Jørgen Pilgaard, tidligere dansk mester i rally, og onkel, Henrik Pilgaard, som de udfarende kræfter, har været flittige i juleferien i værkstedet.

“Vi er i fuld gang med at få lavet værktøj og udtænkt hele det store setup, som det kræver at være med i Formel Ford. Det er også en helt ny verden for os, selv om vi har beskæftiget os med motorsport i mange år efterhånden,” erkender Jørgen Pilgaard.

“Vi har købt en racer af familien Schandorff (CF Racing i Essig ved Feldballe med brødrene Frederik og Christian Schandorff som de store aktiver, red.), og den skal vi til at rigge til, så den passer til Casper,” forklarer Jørgen Pilgaard. 

En Formel Ford racer består af kort fortalt af et rørrammechassis, hvor der lige akkurat er plads til køreren, motoren og gearkassen.

“Vi satser på, at han kan teste raceren i marts, sandsynligvis på Padborg Park, fordi det nok desværre er udelukket at gøre det på Ring Djursland.

“2016 bliver et læreår både for Casper og resten af teamet, hvor hele holdet skal høste erfaringer og lære denne her verden at kende.”

Ikke en billig fornøjelse

Sideløbende med, at der arbejdes i værkstedet, skal Team Pilgaard Motorsport også ud på sponsormarkedet. Teamet samarbejder i forvejen med en række loyale, lokale sponsorer, men Formel Ford stiller ekstra store krav til økonomien, fordi omkostningssiden kræver sit.

De store udgiftsposter er dæk og tilmeldingsgebyr og hertil kommer løbende udgifter til motor- og gearkasserenovation plus en diverse-konto til de uforudsete udgifter, der altid dumper ind, når man mindst venter det.

“Vi håber at kunne lave flere aftaler med sponsorer, der kan se en idé i at koble sig på et seriøst projekt, som i vores optik er på minimum tre år,” siger Jørgen Pilgaard, der qua sine mere end 25 år i dansk motorsport har et stort netværk af professionelle mennesker med specialviden, som vil kunne hjælpe og rådgive, så sønnike får de bedste betingelser at konkurrere på.

Casper Pilgaard går lige nu på Aarhus Tech og har planer om at komme i lære som mekaniker.

Første afdeling i den danske Formel Ford serie køres traditionelt i slutningen af april.

Publiceret 29 December 2015 10:47

SENESTE TV