Ammunitionsryddere i Vivild:

Politiet fandt fyrværkeri, som lignede sprængstof

Politiet anholdt mandag eftermiddag en 48-årig mand, som sigtes for at have tilvirket fyrværkeri

Af
Af Martin Schultz

Østjyllands Politi ophævede mandag eftermiddag den afspærring i Vivild, som blev sat i værk i forbindelse med undersøgelsen af et hus på Korsgårdsvej. Her fandt politiet effekter, som kunne være sprængstof.
Læs også: Politiet evakuerer beboere i Vivild: kan have fundet sprængstof

Politiet har på stedet anholdt en 48-årig mand, som sigtes for tilvirkningen af fyrværkeriet, overtrædelse af våbenloven samt flere indbrud i beboelser. Anklagemyndigheden vil senere tage stilling til, hvorvidt han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Fandt også en jagtriffel, ammunition og måske tyvekoster

Sagen startede, da Østjyllands Politi i forbindelse med en anden politiforretning tidligere på dagen rettede henvendelse i et hus på Korsgårdsvej i Vivild ved Allingåbro, hvor politiet kl. 12.18 fandt effekter, der kunne være sprængstof.
Politiet evakuerede borgere i de nærliggende huse, ligesom politiet afspærrede Langgade øst og vest for indkørslen til Korsgårdsvej.
Politiet har med assistance fra forsvarets ammunitionsryddere fastslået, at der var tale om fyrværkeri, som var tilvirket på en måde, så det fremstod som sprængstof. De fundne fyrværkeri er blevet fjernet af ammunitionsrydderne, og skal nu nærmere undersøges med henblik på at vurdere farligheden af det.
På stedet har politiet endvidere fundet en jagtriffel, noget ammunition samt effekter, som politiet mistænker at stamme fra indbrud.

Ammunitionsrydderne havde taget Rulle Marie med til Vivild. Foto: Øxenholt Foto

Ammunitionsrydderne havde taget Rulle Marie med til Vivild. Foto: Øxenholt Foto

Publiceret 06 March 2017 19:17

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.