Unge drenge satte ild til strandsiv:

Før de fik set sig om, var 300 kvadratmeter brændt

Stort areal ved Bønnerup Strand brændte, før brandvæsenet fik ilden slukket

Man skal ikke lege med ild. Den lektie har to unge drenge forhåbentlig lært. 300 kvadratmeter areal skønnedes nemlig brændt, efter de to drenge søndag satte ild til et enkelt sivstrå.
Drengene på henholdsvis 14 og 15 år befandt sig søndag eftermiddag ved 16-tiden ved Bønnerup Strand, hvor de havde fisket og var på vej hjem.
De satte sig ved nogle siv på stranden, og for sjov satte den 15-årige ild til et siv, som han havde plukket. Da der gik ild i det, kastede han det fra sig, og pludselig gik der ild i det omkringstående siv.
Drengene forsøgte at slukke det, men uden held, og da ilden bredte sig, og de mennesker, der befandt sig i området, bemærkede ilden, løb drengene fra stedet.
De var dog allerede blevet genkendt, og politiet fik kort efter kontakt til dem. Den 15-årige er nu sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen på grund af uforsigtig omgang med ild og for at have forladt stedet uden at sikre sig, at ilden var slukket.
Brandvæsenet fik slukket ilden, men først da godt 300 kvadratmeter siv var gået op i flammer.
dp

Publiceret 10 April 2017 10:40

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.