Krolf:

Sæsonen starter med udsolgt i Auning

Tirsdag 19. april åbner DGI Østjylland Krolf den nye sæson med et stort stævne i Auning. Stævnet var i første omgang planlagt til 90 spillere, men ikke færre end 160 spillere har tilmeldt sig den hurtigt voksende aktivitet

Krolfsæsonen i DGI Østjylland skydes i år ind med hvad, der er endt med at blive et kæmpestævne i Auning. Ikke færre end 160 ivrige krolfspillere fra hele Østjylland kommer til byen til årets første stævne. 
”Det er ikke nogen nyhed, at vi har stor tilslutning til krolf. Rigtig mange ældre er de senere år begyndt at dyrke aktiviteten, så vi er vant til fulde huse, men vi havde nu alligevel ikke regnet med, at der kom så mange”, udtaler Grethe Bjerre, formand for DGI Østjylland Krolf. 
Opstartsstævnet i Auning var i første gang planlagt til rumme 90 spillere på tre baner, men i løbet af meget kort tid viste det sig, at interessen var så stor, at man var nødt til at udvide kapaciteten af banerne og indføre tilmeldingsstop ved de 160 deltagere.

Publiceret 15 April 2017 18:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.