God påske på indbrudsfronten:

Halvt så mange ubudne gæster i år

Antallet af indbrud i påsken er mere end halveret i forhold til 2016

Det kan godt være, at påsken 2017 ikke vil blive husket for det gode vejr - til gengæld kan østjyderne glæde sig over, at flere indbrudstyve angiveligt også holdt ferie.
Fordelt over de fem dage fra Skærtorsdag til 2. påskedag fik Østjyllands Politi nemlig kun 47 anmeldelser om indbrud i privat beboelse fordelt over hele kredsen. 
Det er under halvt så mange som i 2016, hvor antallet af anmeldelser over de fem dage nåede op på 111, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Dermed fortsatte den seneste tids positive tendenser, hvor der generelt er sket et fald i antallet af indbrud.
"Vi ved jo, at antallet af indbrud traditionelt stiger i ferieperioderne, så det er rigtig glædeligt, at påsken har vist sig fra sin gode side, hvad det angår," siger vicepolitiinspektør René Raffo og peger på, at én af årsagerne kan være, at flere indbrudstyve i øjeblikket sidder varetægtsfængslet og en del også afsoner domme.
Alene i påskedagene blev fire personer anholdt og sigtet for indbrud i henholdsvis Risskov, Grenaa og på Samsø. Tre af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet.
Men René Raffo er heller ikke bleg for at give borgerne en del af æren for de faldende indbrudstal.
"Vi opfordrer igen og igen borgerne til at sikre sig mod indbrud, og jeg tror efterhånden, at budskabet er nået ud til de fleste. Vi er også blevet bedre til at holde øje med hinandens huse, og vi får jævnligt henvendelser fra borgere, der har set noget mistænkeligt i nabolaget. Det er alt sammen med til at øge presset på indbrudstyvene," siger han.
Særligt i Aarhus Kommune er antallet af indbrud faldet markant sammenlignet med påsken sidste år. Borgerne i Odder Kommune har været helt fri for påskeindbrud, mens der i Favrskov og Randers har været lidt flere indbrud sammenlignet med sidste år. 
dp

Indbrud i påsken 2016 og 2017.

Indbrud i påsken 2016 og 2017.

Indbrud i Østjyllands Politikreds i påsken:

2016: 111 indbrud

2017: 47 indbrud

Publiceret 19 April 2017 13:31

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.