Grenaa Havn:

Hvem bliver ny formand for Havnen?

Grenaa Havn A/S afholder sin årlige generalforsamling mandag formiddag på Kystvejens Hotel og Konferencecenter

Af
Af Lars Norman Thlomsen

Poul Anker Lübker går af som bestyrelsesformand for Grenaa Havn A/S på generalforsamlingen 24. april.

Generalforsamlingen afvikles på Kystvejens Hotel og Konferencecenter med start klokken 11.
Hvem, der skal overtage efter Lübker, er der endnu ikke et officielt bud på.
Det er Norddjurs Kommune, der er eneaktionær i Grenaa Havn A/S, og der har forud for generalforsamlingen været lidt debat på de sociale medier, foranlediget af Enhedslistens Henrik Holmsted Pedersen, der mener, at samtlige borgere i Norddjurs i princippet kan deltage i generalforsamlingen, når Norddjurs Kommune er eneaktionær.
Enhedslisten er fortaler for, at Grenaa Havn kommer tilbage i det regi, som Havnen var, før den i 2000 blev omdannet til et aktieselskab -  så det bliver kommunalbestyrelsen, der igen udgør bestyrelsen.

Publiceret 20 April 2017 09:37

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.