Motor:

Casper Pilgaard klar til sæsondebut

Den nye Danske formel serie, Formel 4, starter denne weekend på FDM Jyllandsringen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den lokale motorkører Casper Pilgaard, 19, Ryomgård, debuterer i den nye Danske formel serie, Formel 4, i denne weekend på FDM Jyllandsringen.

Formel 4 klassen er med nogle rigtige racerbiler, der har front- og bagvinger, og som er bygget af kulfiber. Den har også gearskifte bag på rattet – ligesom dens storebror – Formel 1 bilen.

Selv om Formel 4 klassen er helt ny i Danmark, bliver det i det nok bedste Danske Formelteam lige nu og her, at Casper Pilgaard bliver en del af.
FSP teamet har leveret DIF Danmarksmestre i Formel Ford på stribe, og det var to kørere fra netop dette team, der sluttede foran Casper Pilgaard i slutstillingen i 2016 i Formel Ford, hvor Ryomgård køreren sneg sig ind på en tredjeplads.

“Teamet og Casper Pilgaard har allerede haft 5 testdage i bilen, blandt andet i Spanien, hvor der er blevet kørt meget konkurrencedygtige tider, og hvor parterne har lært hinanden meget bedre at kende forud for sæsonen,” fortæller Casper Pilgaards far, Jørgen Pilgaard, der fortsat samarbejder tæt med sin søn.

Kører i nationalfarverne

Grundfarverne på Casper Pilgaards racer bliver ligesom sidste år: røde og hvide. Startnummeret 5 er også det samme, men ellers ser bilen helt anderledes ud.

Det visuelle er selvfølgelig front- og bagvingerne på bilen, men også inde i cockpittet er det en helt anden oplevelse for køreren. Bilen er meget mere moderne end bilen sidste år og har et hav af justeringsmuligheder.

Formel 4 kørerne får masser af se til i weekenden, hvor de skal på banen hele 5 gange:

Lørdag

  • Træning 10.50
  • Kvalifikation 12.30
  • Heat 1 14.45

Søndag

  • Heat 2 11.45
  • Heat 3 13.55

Publiceret 21 April 2017 09:22

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.