Auning - Allingåbro:

18 årig pige fik bank af fire jævnaldrende

Fire unge var over middag på anklagebænken ved Retten i Randers sigtet for såkaldt kvalificeret vold (jævnfør Straffelovens §245) mod en 18-årig pige mandag aften i en skov mellem mellem Auning og Allingåbro.
De fire unge, en 16-årig dreng, en 17-årig pige og to 16-årige piger, er sigtet for i forening at have slået den 18-årige kvinde med et baseballbat og at have knust en flaske i baghovedet på hende.
De er desuden sigtet for vidnetrusler, ved at have truet hende til ikke at fortælle nogen om hændelsen. 
Lokalavisen følger op ...
Kilde: Døgnrapporten Østjyllands Politi

Straffelovens §245
Der er tale om ”kvalificeret vold”, når volden er af farlig karakter. Dette vil ofte være tilfældet, hvis der er anvendt en genstand til volden, fx en flaske eller et glas. Dette vil også være tilfældet, hvis der er anvendt deciderede våben til volden, herunder bl.a. stikvåben, skydevåben eller tunge genstande. Våben er vel at mærke ikke et krav for at kunne blive dømt efter § 245. Ved særlig brutalitet eller farlighed kan du dømmes skyldig for kvalificeret vold uanset anvendelse af våben eller ej. Mishandling kan ligeledes være omfattet af denne bestemmelse. Strafferammen er her fængsel indtil 6 år.

Publiceret 27 April 2017 14:24

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV