Brutalitet:

Kanindrab i Grenaa gik Danmark rundt

Billedet af tre døde kaniner, der ligger livløse - den ene med hovedet rykket af, er blevet set af mange den seneste uge, men mysteriet i Grenaa er endnu ikke opklaret

Af
Af Janni Kehlet Nielsen

Mandag morgen den 5. juni vågnede et par i Grenaa op til et uhyrligt syn i deres have.

Deres tre kaniner lå døde på græsplænen og den fjerde var væk. De kontaktede deres søn Michael Obsen, som bor 400 meter derfra, og han kom og hjalp med at fjerne de afdøde kaniner. Han tog også nogle billeder og lavede et facebook opslag, der hurtigt gik landet rundt og blev delt over 7.500 gange.

“Jeg havde ikke regnet med, at det ville få så meget opmærksomhed. Jeg ville bare have det delt 40-50 gange i lokalsamfundet,” siger Michael Obsen, hvis forældre ikke ønsker at stille op til interview, da de er meget kede af situationen.

“Min far har kaninerne gående ude i haven og har altid haft det, også da jeg var barn. 22.30 søndag aften siger han godnat, og alle fire kaniner er i live og ude på græsplænen. Da de står op næste formiddag og går ud kl. 10-10.30, finder de to liggende i hver sin side af haven, og den tredje, som er fransk vædder, ligger på jorden med benene lagt ud, som når den soler sig og hovedet rykket af,” forklarer Michael Obsen om det brutale syn.

Ikke et dyr

Måden hvorpå kaninerne var placeret og det, at der ikke var bidemærker i dem, fik Michael Obsen til at få den ubehagelige mistanke, at det ikke er et dyr, men et eller flere mennesker, der bærer ansvaret.

“Da jeg pakkede dem sammen, så jeg, at der ingen bidemærker var, pelsen var heller ikke revet i stykker, og der var meget lidt blod. På den, der har mistet hovedet, ser det ud som om nogen har stået på ryggen af den. Den er trykket flad med en skos bredde og der var blod ud af enden på den,” lyder den makabre beskrivelse fra Michael Obsen.

Han har fået over 1000 beskeder på facebook, hvor folk deler deres frustration over situationen og kommer med bud på, hvad der kan være sket.

“Der er mange teorier. Alt fra en løs tiger til en missekat eller en hund. Jeg har svært ved at se, hvordan en hund kan lave fodaftryk på ryggen af en kanin, og hvis det var et dyr, ville der have været bidemærker.”

De største af kaninerne var af racen fransk vædder, som vejer i omegnen af 10-12 kg, og det er også en faktor, der gør, at Michael Obsen har svært ved at forestille sig, hvilket dyr, der ville kunne overmande og flå hovedet af dem.

“Jeg har også fået henvendelser fra dyrlæger, som skriver, at de heller ikke tror, at det er et dyr, for ellers havde der været større skader på kaninerne,” siger Michael Obsen.

Kaninerne gik frit rundt i haven i villakvarteret i Grenaa, men haven er indhegnet af en op mod to meter høj hæk med hegn, og der er fliser lagt ud op mod hegnet, så kaninerne ikke kan grave sig ud. Havde det været et dyr, ville det også have efterladt spor i haven, mener Michael Obsen.

Min far er gået helt i sort

For Michael Obsen betyder det til gengæld, at det må være et eller flere mennesker, der har forårsaget det grusomme syn, forældrene på Sandstumpvej i Grenaa vågnede op til mandag morgen, og det er en tanke, som Michael Obsen har svært ved at forene sig med.

“Min far er gået helt i sort over det. Jeg kan ikke se, hvem der skulle finde på det. Alle i kvarteret ved, at han har de kaniner, og han har boet der i 27 år og aldrig haft uvenner.”

Michael Obsens egen teori må være, at det er en form for meget grove drengestreger, og han håber, at facebook opslaget kan være med til at få vedkommende til at krybe til korset.

“Jeg håber på, at der sidder en ‘knejterøv' og får dårlig samvittighed og kommer til at snakke over sig. Det var formålet med opslaget, og så at nogen finder den sidste kanin, der bare er væk,” lyder forhåbningen fra Michael Obsen.

Publiceret 15 June 2017 10:16

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV