To malere og en keramiker udstiller i Galleri Babette

Af
Martin Schultz

Lørdag 15. juli ferniserer Galleri Babette på Holmbjergvej 95A i Knebelbro en udstilling med maleren Poul Esting, maleren Kai Piepgras og keramikeren Gertrud Berg.
Poul Esting udstiller under temaet ”And so what IV? , der er en opfølgning på tre andre udstillinger, som han har haft i Galleri Babette. Billederne er inspireret af kunstnerens årlige malerophold i Italien og kontakt med det italienske kunstnermiljø – det klassiske, der mødes med det avantgardistiske.
Kai Piepgras er tysk og bosat i Kiel. Han har malet siden 1980'erne og hans surrealistiske billeder har en markant og personlig stil , der er udført med en håndværksmæssig kunnen, som, udover billedernes indhold, er et studie værd. Piepgras's maleri går altid bag ved og over realiteten, men hans verden er ikke højtflyvende - også selvom nogle af hans figurer svæver oppe i skyerne.
Keramikeren Gertrud Berg er udlært på Århus Kunstakademi hos Kim Holm. Hun udstiller hovedsagelig unikakeramik på denne udstilling. En studierejse til Sicilien, hvor hun besøgte nogle af de mange pottemagerværksteder og så deres store flotte fade og krukker, blev dog ikke den største inspiration for hende. Det blev derimod en lille uanselig skål på morgenbordet i det hyggelige agriturismo, hvis form resulterede i udviklingen af ”bølgekeramik”, som har optaget og fascineret hende lige siden. Gertrud Berg stiller sig selv det spørgsmål: ”Og hvorfor skal en kop eller en kande i grunden altid være rund? Det er spændende at bryde den runde form med optrukne riller ,buler, bølger, kanter med mere. Især i mit hårdtbrændte lertøj elsker jeg at fremstille mine ting med et levende og utraditionelt udtryk, og dette bærer min keramik mere og mere præg af,” siger Gertrud Berg.
Udstillingsperioden er 15. juli til 20. august. Åbningstiden er fredag - søndag kl. 13 - 17 samt efter aftale.

Publiceret 06 July 2017 15:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV