KV17 - debat Norddjurs:

Det sikre valg for Allingåbro hedder Fritz

Af John Saaby Jensen (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse - genopstiller ikke til KV17:

“Borgerlistens spidskandidat Leo Petersen mener, at der er brug for et systemskifte i Norddjurs Kommune. Vi er nødt til at spørge, hvad Leo Petersen mener med et systemskifte, nu hvor Leo Petersen, Borgerlisten, peger på Venstres spidskandidat Kasper Bjerregård som borgmester.

Men Allingåbro: Borgerlistens Leo Petersens anbefaling af en borgelig blok vendt mod Socialdemokratiet er samtidig en opbakning til Venstres spidskandidat Kasper Bjerregård, der i skoledebatten mener der skal ske ændringer i skolestrukturen. I børne- og Ungdomsudvalget har Kasper Bjerregård og Venstre sammen med Enhedslisten ikke ønsket at støtte Toubro Børnebys handlingsplan, der handler om at hjælpe en sårbar og lille skole videre. Venstre og Enhedslisten vil diskutere skolestruktur og ikke handle.

Er Allingåbroskolen den næste, der skal udsættes for Venstres mangeårige forsøg på at lukke skoler og børnebyer. Leo Petersen har tidligere i lidt vage vendinger ment, at der ikke skulle lukkes skoler. Men hvorfor så pege på den spidskandidat, der ikke vil udelukke det og bare venter på, at Socialdemokratiet bøjer sig for Venstres konstante forsøg på at få lukket skoler med formanden Lars Østergård i spidsen og Venstres spidskandidat Kasper Bjerregård som supporter.

Det er da ærgerligt for Allingåbro, at Borgerlisten allerede nu melder sig ind i en ikke eksisterende blok og dermed melder sig ud af et bredt politisk samarbejde allerede nu. Der er sikkert mange vælgere, der synes at Allingåbro skal have en repræsentant i kommunalbestyrelsen også efter valget.

Borgelisten fortæller, at man ønsker en ny borgmester, og Leo Petersen fortæller da også, at han ønsker en samlet borgerlig blok overfor Socialdemokratiet. Er den upolitiske liste Borgerlisten alligevel til landspolitik, hvor det jo handler om rød mod blå blok? Og hvor ønsket om et borgmesterskifte ikke handler om noget konkret? Måske det var en ide at lade borgerne selv tage stilling til det og så selv fortælle mere konkret, hvorfor?

Det sikre valg for Allingåbro er derfor at støtte Fritz Sørensen, som Allingåbros fremtidige repræsentant i kommunalbestyrelsen og i den socialdemokratiske gruppe - og fordi det socialdemokratiske valgprogram for den næste valgperiode sikrer børnebyerne og skolerne i den næste valgperiode, når forældrene bakker op, og det gør de jo i Allingåbro.

Socialdemokratiet ønsker, at der bliver ro om børnebyerne, også efter valget, så børnebyerne kan få ro og tryghed om deres arbejde i de næste mange år.

Jeg har forsøgt flere gange at fortælle, at det måske isoleret set for den enkelte børneby er dyrere at drive skole, men for kommune som helhed er det billigere, for hvis vi ikke havde vores børnebyer, ville det bliver dyrere for Norddjurs Kommune, da det ville blive svært at få folk til at bosætte sig i kommune, hvis vi kun havde 3 store skoler. Jeg mener, det er godt købmandskab at betale lidt mere for at bevare børnebyerne, da det så rigeligt kommer hjem igen i form af gladere børn, forældre, lærere, tilflyttere og hele Norddjurs Kommune.

Jeg tør ikke overlade til Leo Petersen og Borgerlisten at afgøre Allingåbroskolens fremtid. Jeg er derimod sikker på, at Fritz Sørensen i den socialdemokratiske gruppe ikke slingrer.

Lad nu børnebyerne få ro til at lave deres arbejde.”

Publiceret 14 September 2017 08:40

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV