Rutineret træner skal stå i spidsen for FC Djursland

Robert Sørensen rykker fra Lystrup til Grenaa til årsskiftet og ser mange muligheder i holdet

Af
Fodbold Af Søren Andersen

GRENAA: Direktør Finn Pedersen og sportschef Nikolaj Søjmark kunne tirsdag orientere spillertruppen i FC Djursland om, at det efter nytår bliver Robert Sørensen, der som cheftræner tager over efter brasilianske Aroldo Strack, der selv har bedt om at blive løst fra sin kontrakt for at flytte tilbage til København.
Robert Sørensen, der er 47 år og til daglig arbejder i vagtcentralen i Aarhus hos Østjyllands Politi, er i øjeblikket træner i Lystrup, som han har ført i danmarksserien - og hvor han til nytår afslutter tre og et halvt års trænergering.
Scout-rollen har han også erfaring med - både i Brabrand og selveste Liverpool FC, hvor han hjalp flere danske spillere til at få en chance for at vise sig frem.
Han indledte sin trænerkarriere efter selv at have spillet som aktiv i Fuglebakken, AGF og AB i sidstnævnte klub, da han uddannede sig som politibetjent i hovedstaden. Siden stod han i fem sæsoner i spidsen for Hammel, ligesom han har virket i Aarhus Fremad og Brabrand.
“Som træner for et modstanderhold har jeg altid nydt at gæste Grenaa Stadion. Det er fantastiske faciliteter og spillertruppen er ung og talentfuld, ligesom hele set-uppet i FC Djursland er til mere end jyllandsserien,” siger Robert Sørensen, der har set sit kommende hold en enkelt gang i denne sæson - da det blev 0-1 sejr på udebane mod DGL 2000.
Den kommende træner vil spille offensivt og lade spillerne få plads til at tænke selv og vinde på egne styrker. Det er den måde, jeg gerne ser mit hold spille på,” siger Robert Sørensen.
For FC Djursland er det vigtigt lige nu at blive blandt de fire bedste i jyllandsserien, så der kan vente et spændende forår med mulighed for at rykke op i danmarksserien.
“Det er lidt af et nåleøje, som DBU har lavet for at komme op. Kun nummer et rykker direkte op, så der venter et forår med 14 pokalkampe, hvis vi skal holde liv i målsætningen om at rykke i danmarksserien til sommer - og 2. division om to-tre år,” siger sportschef Nikolaj Søjmark.
Han lover spillerne i FC Djurslands førsteholdstrup, hvor det kun ligger fast, at Mauricio Held tager tilbage til Brasilien, en spændende optaktsfase i det nye år - og muligvis inkluderet en træningslejr under sydens sol.
Robert Sørensen har ry for at være en træner, der er god til mandskabspleje og tilskriver det selv, at han i sit arbejde som politibetjent er vant til at omgås mange mennesker og typer.

Publiceret 10 October 2017 16:25

SENESTE TV