Debat:

Jeg tog fejl - vi skal have telebybussen ud af Grenaa

Af Lars Møller (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse, formand for Voksen- og Plejeudvalget - kandidat til KV17:
“Forslaget om et nyt bybussystem i Grenaa er ikke født i Voksen og Plejeudvalget (VPU). Men jeg og VPU kunne have givet et stærkere høringssvar i forhold til, hvordan vores ældre borgere og borgere som ikke er så mobile oplevede det forslag. Jeg tror, at vi tænkte, at det lød meget godt med et mere fleksibelt bybussystem med busser, som man kunne tilkalde efter behov.
Min dialog, efterfølgende med Ældrerådet og rigtig mange borgere har overbevist mig om, at jeg tog fejl.
Telebusser er et godt tilbud i landdistrikter, hvor alternativet måske er ingen bus, men ikke i købstaden Grenaa. Her er der ikke brug for et kompliceret system med telebus, der er brug for et helt enkelt system, hvor borgerne ved hvornår og hvorfra bussen kører. Faktisk som det var.
Det var også en fejl, at vi totalt afskar den sydlige del af Grenaa fra bybusbetjening og kun ville dække det med telebusbetjening.
Trafiktællinger viser måske nok, at der ikke flyttes mange passagerer, men for mange af vores borgere, uden anden mulighed for transport, er det en tryghed at vide, at man kan komme til bymidten og sundhedshuset med en bybus.
Siden er der rettet lidt op på skaden. Først ved en borgmesterbeslutning om almindelig bybuskørsel om morgenen og sidst på eftermiddagen siden ved, at der i Budget 2018 er afsat 300.000 kroner til nogle faste busafgange til Krattet.
Det er godt, at der er rettet lidt op på skaden, men jeg mener ikke, det er nok. Vi skal have telebybussen ud af byen og trygheden ved faste afgange i hele byen, tilbage. Det skal være mit input, når vi forhåbentligt snart, får mulighed for at tage vores bybussystem op til revision.
For jeg tog fejl, og det erkender jeg.”

Publiceret 10 October 2017 14:00

SENESTE TV